Carles Carreras va ser catedràtic de Geografia Humana

TW
0

L’Institut Menorquí d’Estudis celebra aquest dijous, a les 19 hores, a Can Victori un acte d’homenatge a Carles Carreras i Verdaguer, catedràtic de Geografia Humana de la UB, cofundador de la Uimir, membre de l’IME i cap de la secció de Ciències Socials fins abans de la seva defunció el passat mes de gener.

L’homenatge consistirà en una conferència del professor de Geografia Humana de la UB i antic alumne de l’homenatjat, Sergi Martínez Rigol, amb el títol «Carles Carreras i Verdaguer (1948-2024): per a una geografia de l’entusiasme», en un acte que també comptarà amb la participació de la coordinadora científica de l’IME Marta Jordi, l’exbatle Arturo Bagur, el membre de l’IME Miquel À. Limón i un representant de la família que clourà l’acte.

Marta Jordi recordarà la implicació de Carles Carreras amb l’IME; Arturo Bagur explicarà els orígens de la Uimir amb l’homenatjat com a un dels principals impulsors; i Miquel À. Limón farà una intervenció titulada «Carles Carreras, el retorn a la cultura matriu d’un professor».

Docència i investigació

Llicenciat en Geografia per la Universitat de Barcelona el 1971, Carles Carreras va exercir a partir de 1986 com a catedràtic de Geogafia Humana en la referida universitat, combinant l’activitat docent amb la investigació. Els seus àmbits d’estudi van ser els agents i les polítiques urbanes, la geografia urbana i rural i el planejament i la gestió dels espais urbans. Va ser autor de diferents manuals de geografia i també va publicar nombrosos estudis i treballs científics sobre l’anàlisi urbana i regional, planejament del territori, pensament geogràfic, estudis sobre comerç i consum, i assaigs en què va combinar la literatura amb el territori.