Marco Mezquida, en una imagen de archivo. | Archivo

TW
1

La cinquena edició dels Premis Alícia 2024 de l'Acadèmia Catalana de la Música ha finalitzat aquest dijous amb un total d'onze projectes i persones reconegudes en les diverses categories. En la d'Internacionalització, el guardó ha estat per al músic menorquí Marco Mezquida i la seva exitosa carrera musical.

Plena d'eclecticisme i versatilitat, la proposta de Mezquida l'ha portat a actuar a 40 països de quatre continents amb els seus propis projectes. Una projecció que ara ha estat reconeguda amb aquest guardó concedit per l'Acadèmia Catalana de la Música.

L'acte d'entrega de premis, conduït per la periodista i humorista Ana Polo, ha conclòs amb el reconeixement de la compositora i pianista Leonora Milà en la categoria de Trajectòria; de Raquel García-Tomás en Autoria; i de Sílvia Pérez Cruz en Producció Discogràfica.

Pel que fa a la Interpretació, el guardó ha estat concedit al Quartet Gerhard; i en l'apartat del Talent Emergent, el premi ha estat per a Salt Momi Maiga. El Millor Treball Directe se l'ha emportat la Companyia Elèctrica Dharma i el premi a la Divulgació Musical ha estat per al programa 'Assaig general'.

En el vessant social i educatiu, el guardó ha estat per al projecte Vozes i el reconeixement del públic ha estat concedit a «Un matí d'orquestra».