TW
0

El tercet format per la mezzosoprano Daphené Souvatzi, el guitarrista François Aria i Artyom Minasyanamb el duduk, un tipus d’oboè tradicional armeni, interpreten aquest dimecres, a les 21 hores, el concert «Tres ànimes, tres llibertats» a la pedrera de l’Amfiteatre, dins el cicle Músiques del Món en el marc de Fosquets de Lithica. El repertori del concert fusiona la cançó armènia, els cants tradicionals grecs, els fados portuguesos, les sonoritats barroques i la música de Bizanci.

La soprano Daphené Souvatzi es va formar al Conservatori de París i després es va llicenciar en Musicologia a la Universitat de Sorbona. Va ser premiada per la Fundació Royaumont i actua en nombrosos festivals a cavall de les músiques clàssiques i les tradicionals.

Per la seva part, el guitarrista François Aria es va iniciar de molt jovenet a la guitarra elèctrica, però als 18 anys descobreix el flamenc, al qual s’hi dedica des de llavors. L’any 2013 va obtenir el reconegut premi d’interpretació «Manuel de Falla de la Ciudad de Granada». També aconsegueix un màster en etnomusicologia a la Universitat de Sorbona.

Finalment, per la seva part, Artyom Minasyan va rebre el seu primer premi de duduk als 18 anys, al Festival de la República. Té dos discos enregistrats i ha participat en diversos festivals a Europa, Rússia i Mongòlia.

Rèquiem

La Coral Carmina, de Barcelona, juntament amb l’Orquestra de Cambra Illa de Menorca (OCIM), seran la pròxima setmana els protagonistes d’una proposta de música sacra, en la seva obra cabdal de «Rèquiem» de Gabriel Fauré. Una proposta que emociona i captiva per la seva serenitat i que ofereix una visió esperançadora i profunda de la reconciliació amb la mort.