Elecciones municipales 2019

Es Migjorn: el PP gana por solo cinco votos de diferencia

| |

Valorar:

Municipales Migjorn Gran (Es) / 2019

2015
1002857 PPPP 47,88% 5
1016524 PSIB-PSOEPSIB-PSOE 47,28% 4
preload

27-05-2019

El PSOE de Es Migjorn ha pagado cara la crisis de gobierno, que acabó con la expulsión del alcalde Pere Moll del partido y de la salida de los concejales socialistas del gobierno. El Partido Popular ha ganado la batalla a cara o cruz, y ha logrado la mayoría absoluta. Eso sí por solo cinco votos, los suficientes para poder gobernar los próximos cuatro años.

La próxima alcaldesa será Antonia Camps, que sustituía a su marido Ramón Verdu al frente del PP. Por primera vez en la historia habrá una mujer al frente el Ayuntamiento de Es Migjorn, exceptuando el breve periodo que ocupó la alcaldía de manera transitoria Elena Baquero, tras la dimisión del alcalde Pere Riudavets en marzo de 2007.

Los populares han cosechado 396 votos, lo que supone el 47,88 por ciento del total. Y logra los cinco concejales, algo que no conseguía desde 1995, cuando el alcalde Manuel Triay obtuvo la mayoría absoluta, aunque en ese caso el porcentaje de apoyos se elevó al 51 por ciento.

El PP de Es Migjorn se levanta del batacazo de 2015, cuando sacó el peor resultado de la historia, con apenas tres concejales. Ayer sacó 135 votos más que hace cuatro años. Parece que ha sabido sacar rédito electoral de la crisis del PSOE y del apoyo externo que ha dado al alcalde Pere Moll estos últimos dos años para garantizar la estabilidad del gobierno tras la crisis municipal, pese que los populares lo habían denunciado en varias ocasiones ante los tribunales por presuntas irregularidades urbanísticas y por anular hasta 19 sanciones de tráfico.

El PSOE por su parte, pese a que había optado por una cara nueva e independiente, como Pilar Pons Goñalons, no ha conseguido desprenderse de la losa de la crisis. Ha cosechado 391 votos, con el 47,28 por ciento de los sufragios. Se deja, respecto a 2015, 64 votos, que le cuestan dos concejales y la mayoría absoluta, que sí obtuvo en 2015 y en 2011 con Pere Moll.

La participación de las elecciones municipales en Es Migjorn ha sido alta. Votaron el 76,96 por ciento de los electores llamados a las urnas, lo que supone cerca de tres puntos porcentuales más que hace cuatro años. También se registraron 40 votos en blanco (4,84 por ciento) y 35 nulos (4,06 por ciento).

Comentar


Todos sus comentarios serán previamente moderados. Gracias por participar.

* Campos obligatorios
AnteriorSiguiente
Página 1 de 4

biberon
Hace 9 meses

La izquierda no sabe perder. No lo digo yo. Es un hecho. La única defensa es el insulto rápido y defensivo ante una frustración. Dicho esto, y es mi opinión, a Pilar no la conocen y de momento no la van a conocer. Su estilo sería de sumisión al principio, hasta que hubiera adquirido los conocimientos suficientes. Después no hubiera tolerado que nadie le hubiera hecho sombra. lo que necsita el pueblo es una persona integra, y dispuesta a trabajar por las necesidades del pueblo, sin estar a las órdenes de PMI ni de MAD. Espero que Antonia Camps lo lleve a término. Salud

Valoración:6menosmas

Bertin
Hace 9 meses

Haurien d'anar alerta es d'es grup de whats app de "Migjorn progressista", que per tot es poble rulen es pantallazos de ses seves conversacions.

Valoración:14menosmas

Migjorner
Hace 9 meses

Lola, els insults son per els que ja no tenen arguments (com voltros) Referent a nen/na 'NOU' siguis de esquerres o de dretes supos que no vols que ens tornin a governar les persones que ens van deixar tirats a nes Migjorners i a nen Pere 'TITO'!! Aixi que es que han de fer net es plats bruts son els socialistes i disculparse per tots els munts de merda que han anat deixant a nes nostre poble!! A Migjorn no es tracte de dretes i esquerres com diu voste... Es tracte de MIGJORN!! Bon Dia

Valoración:19menosmas

AixíNo
Hace 9 meses

Sa joveneta que va fer es comentari, molt desafortunat. Mala educació i prepotencia. Lola, respecte cap as poble i sa decissió d'es poble. De moment, tamare sí que sabem com ha deixat s'Ajuntament així que menys xerrar i més humiltat.

Valoración:17menosmas

lola
Hace 9 meses

NOU . No crec que insulta es Migjorn i es Migjornes amb una paraula que esta penada sigui perdonable encara que estigui escrit per joves .Mes cuant hi ha gent que lucha es dia a dia perque sa vida is integracio sigui lo mes normal posible. Algu auria de dimiti ja....

Valoración:12menosmas

NOU
Hace 9 meses

ATURAU TOTS JA!!!! podeu dir-me TOTS que feis? Veig escrits insultants tant dels de dretes com dels d'esquerres...TOTS ho feis ARA malament, TOTS. Jo, soc d'esquerres i així seguiré tota sa meva vida i MAI me giraré sa camia, però, és igual qui ho hagi fet i qui sigui de dretes o d'esquerres, TOTS HEM DE TENIR CLAR, QUE SOM PER DAMUNT DE TOT, MIGJORNERS I MIGJORNERES!!!! Ja veig que serà difícil poder fer ses coses bé i que els polítics puguin dialogar bé si tenen un poble amb aquesta crispació. Podeu deixar el passat ja? Hi ha escrits que fan molt de mal i AÇÒ NO AJUDA GENS. Ah, i no faceu tant de cas del que posin els joves...ells són ara TOT sentiment i actuen sense pensar, són impulsius,... estan calents.... (Qui sigui pare o mare ho entendrà) Per acabar vull dir que en aquest mandat, MIGJORN que no surti tant per el diari i que renti els plats bruts a casa. Ja hem donat prou que rallar. VISCA MIGJORN I VISCA NA PILAR!!!! (a sa pròxima segur que sortiràs, si encara vols clar)

Valoración:-17menosmas

Kika
Hace 9 meses

La democracia ha hablado.

Valoración:17menosmas

Lurdes
Hace 9 meses

A migjorner : "dejando al pueblo sin gobierno"...ara si q reconeixeu q aço a caminat tot sol ? Menos mal ! Donde dije digo.... Anims a tots i totrs, concejals i concejales, vesins i vesines, perque aço serà llarg. Molts ànims a ses alotetes num 2 i 3 del PP, q siguin consients q seran ses titeres, ja sabem que qui borinara es fils seran es 4 i 5. N'hi ha q ja van estufats...més encara ! Migjorn tornarà a veure pes poble cares desaparegudes durant 4 anys. Es joves es pensaran q són turistes per que no els hauran vist mai, però no no...d'aquí són (jajaja) quina pena !

Valoración:-14menosmas

Migjorner
Hace 9 meses

Però de que van aquests socialistes??? Insultant al poble i a la gent del poble!?!?!? Pues aquest any els hi havia donat un vot de confiança, ja dic ara que perdran el meu i els de molt més d’aqui a 4 anys! Començau bé a l’oposició..

Valoración:21menosmas

Colau Serra
Hace 9 meses

Bon dia senyor/senyora “Enveja”. Primer de tot m’agradaria dir que em sorprèn que aquest “diari” encara permeti a sa gent comentar ses notícies baix un pseudònim, i més quan aquestes persones es refereixen a altres pel seu nom o llinatge. Dit açò, convit al senyor/senyora enveja a utilitzar correctors abans d’escriure comentaris perquè es nombre de faltes és notablement elevat. Referent a Instagram: si has vist o t’han mostrat allò que he posat t’hauria de costar poc contestar-me per privat. Et convit a fer-ho. Una altra cosa: diria que al MEU compte d’Instagram puc posar el que JO vulgui. Diria. I em sembla curiós i bastant covard fer-ho per aquí. És xistós, però, sembla “forocoches” açò jajajaj. Per acabar, no entenc molt bé es comentari que fas referent als “catalanets”. Què hi tenen a veure aquí ells/elles?

Valoración:-11menosmas
AnteriorSiguiente
Página 1 de 4