Festes de Sant Joan 2014

La més completa guia per conèixer Sant Joan

Ciutadella penja a la web la primera unitat didàctica sobre la festa

|

Valorar:
preload

Esperança Juaneda, Auxiliadora Pons i Sergi Cleofé.

Kika Triay

Possiblement són molts els interrogants que envolten unes festes tan singulars com les de Sant Joan, sobretot si pensam en els anys que han passat des que van tenir origen. Encara que ens sembli que es tracta d'una celebració immutable, hi ha hagut molts canvis i han succeït tantes coses que necessitam conèixer més detalladament alguns aspectes sobre una festa que constitueix una part fonamental de la nostra cultura. Això és el que explica Sergi Cleofé, autor de la unitat didàctica «Coneix Sant Joan», impulsada per l'Ajuntament de Ciutadella. L'autor i les regidores de Cultura i Festes, Auxiliadora Pons i Esperança Juaneda, respectivament,  van presentar ahir la que constitueix la més completa guia sobre les festes. Està en format digital, dissenyada pel Departament Municipal d'Informàtica, amb els continguts aportats per Sergi Cleofé. Va adreçada a tots aquells que desitgin saber-ne més de les festes, siguin ciutadellencs, menorquins o de fora de l'Illa, «com una eina per bussejar fins a les profunditats de la festa més emblemàtica de Ciutadella, a més de prendre consciència sobre els perills que l'envolten com la massificació, l'abús d'alcohol o el desconeixement», diu Cleofé.

Però a qui especialment va dirigida és als alumnes entre el tercer cicle de Primària i fins a batxillerat, com una unitat didàctica que es pugui treballar a l'aula. «La guia permet treballlar aspectes de la llengua, la cultura, la música, la història... per això proposam una sèrie de jocs interactius», explica. La guia «Coneix Sant Joan» és a l'abast de tots de forma gratuïta a través del portal santjoan.ajciutadella.org.

Comentar


Todos sus comentarios serán previamente moderados. Gracias por participar.

* Campos obligatorios
AnteriorSiguiente
Página 1 de 1

min
Hace más de 6 año

N'esperança segur que no se llegeix ses actes antes de un ple i dins es partit es ben cullera (ni pincha ni corta) pero tot sigui dit que e ses fotos i actes de ciutadella sempra es alla. Quins 1000 i picu de euros mes ben invertits tenim a ciutadella. Entre ella i na tiko lis va tuca sa loteria de esta a n'es paro a cobra prop de 2000€ cada una.

Valoración:1menosmas

Juan
Hace más de 6 año

Sa regidora de cultura per sortir a ses fotos sempre hi es

Valoración:6menosmas

Miquela
Hace más de 6 año

En aquest "a Cleo" que no sé ben bé que vol dir... només dir-li que per ignorància sa seva!

Valoración:4menosmas

a Cleo
Hace más de 6 año

"Coneix Sant Joan "..... se supone que lo primero a saber es que era hijo de Isabel y Zacarías...que es Sant Joan Baptista, no Sant Joan Evantgelista, porqué, entre otros, bautizó al mismísimo Jesús.... y murió decapitado.....y qué valores defendía? y porque Ciutadella le tiene devoción, y qué se celebra, su muerte, su nacimiento o su primera misa?...... o es solo por los caballos?....o es nuestra propia ignorancia lo primero a corregir....? "Coneix Sant Joan " ...o.. " Coneix les festes de Sant JOan"?

Valoración:-7menosmas

Ciutadella
Hace más de 6 año

Aquesta pagina ja es va fer l'any passat , no se quina es sa noticia , a mes encare no esta actualitçada hi ha les dades del 2013.

Valoración:3menosmas
AnteriorSiguiente
Página 1 de 1