El primer acte públic que reuneix a la Junta de Caixers | Josep Bagur Gomila

TW
7

La Revista de les Fetes de Sant Joan 2014 ja és al carrer per encetar les ganes de festa. El MENORCA l «Es Diari» presentà el divendres l'edició en el decurs d'un concorregut acte que es celebrà a La Margarete i en un animat ambient festiu. Entre els convidats destacà la presència dels membres de la Junta de Caixers, encapçalats pel caixer senyor, Borja Morgades de Olivar, així com s'Homo des Be i el descarregador i les respectives famílies.

La revista, acabada de sortir d'impremta, despertà l'interès del públic per fullejar-la i descobrir les novetats que presenta. Es tracta d'una edició monogràfica sobre les festes de Sant Joan, amb entrevistes a la Junta de Caixers que s'estrena, reportatges d'actualitat sobre la massificació del primer toc, i d'altres continguts com poesia santjoanera, novetats editorials relacionades amb la festa, a més de reportatges gràfics del grup de Facebook Fotos Antiguas de Menorca i actuals del Fotoclub Cerce Artístic. A la vegada, la revista inclou l'humor gràfic de Zaca i Peremés i les col·laboracions de Pau Faner, Joan Pons Alzina, Sergi Cleofé, Carlos Torrent, Francesc Carreras o Gabriel Julià, entre d'altres, amb interessants aportacions per enriquir el coneixement i estima de la festa en un total de 76 pàgines a color.

Noticias relacionadas

Josep Pons Fraga, editor del MENORCA l «Es Diari», fou l'encarregat d'obrir l'acte, manifestant el compromís amb la festa de Ciutadella. Destacà el gran nombre de col·laboradors i els aspectes inèdits que desvetlla la publicació sobre Sant Joan, així agraí el suport de les empreses anunciants per fer possible la revista. Josep Pons Fraga valorà l'impacte visual i el valor artístic de la portada, obra de Carlos Mascaró, que simbolitza la nova etapa de «Es Diari» .

Així matreix, el director del rotatiu, Josep Bagur Torres, agraí la presència de tots i la col·laboració de tots els que enguany han fet possible la revista. A continuació, la coordinadora de la revista Laura Bañón Mercadal explicà els continguts i es va convidar al pintor Carlos Mascaró a explicar l'obra que il·lustra la portada.

Com a cloenda, el caixer senyor, Borja Morgades de Olivar, va adreçar unes paraules als presents i desitjà a tots unes bones festes de Sant Joan. Els assistents van ser convidats a un gin amb llimonada en un animat ambient santjoaner, en el que no faltaren el bisbe Salvador Giménez, representants de l'Ajuntament, José M. de Olivar Ordis i la seva germana María Teresa, així com l'autor de les carotes, Josep Gornés, i cares conegudes de la societat de Ciutadella que compartiren una animada vetlada com a preludi de les festes. Durant l'acte es sentí la música del disc «Viu Sant Joan», editat pel «Es Diari».