Festes de Sant Joan 2014

La sonada de cada matí

Les peixateres de sa Plaça treuen a diari el tambor i fabiol fins Sant Joan

|

Valorar:
preload

Les més santjoaneres. El grup de peixateres fa una aturada cada dia a mitjan matí per sonar el tambor (na Juanita de los Mares) i el fabiol (na Mari Felitus).

04-06-2014Josep Bagur Gomila

Les peixateres de sa Plaça segueixen un any més la tradició de cada dia a mitjan matí fer una aturada i sonar el tambor i el fabiol per animar l'ambient. Comencen el dimarts després del primer Jaleo que es sona a Calós el dia de Maria Auxiliadora i enguany no aturaran fins el dissabte des Be. Na Mari Felitus és l'encarregada de sonar el fabiol mentre que na Juanita de los Mares toca el tambor. Quan fan la sonada les peixateres esclaten en piulos i tothom les segueix.

Piulos i bulla
Avui dia a sa Plaça hi ha cinc parades de venda de peix, amb deu peixateres i un sol peixater, en Paco, també molt conegut. La sonada del fabiol anima l'ambient i la clientela. No hi ha hora exacta per sonar, «quan hi ha una aturada de feina aprofitam», explica Cati Bosch. Les peixateres també mantenen la tradició d'organitzar un berenar d'ensaïmada i xocolati, que prepara na Maria Nor.

Comentar


Todos sus comentarios serán previamente moderados. Gracias por participar.

* Campos obligatorios

De momento no hay comentarios.