Festes de Sant Joan 2014

Primer toc amb 'filtre permeable'

La Policia establirà quatre punts de control per advertir als menors i evitar bòtils i objectes

|

Valorar:
preload

Sonorització de Cas Baró i pantalla al Bastió de sa Font. Operaris s'afanyaven ahir per deixar enllestida la sonorització de Cas Baró perquè el primer toc es pugui sentir arreu del carrer Santa Clara.

19-06-2014 | Josep Bagur Gomila

La Policia Local establirà un dispositiu de cara al primer toc del dia 23, un operatiu denominat «filtre permeable». Això vol dir que la presència policial tindrà un objectiu preventiu i informatiu. S'establiran quatre punts a la zona d'accés al carrer Santa Clara, on els agents locals informaran per evitar l'entrada de menors, cotxets infantils o amb bòtils i objectes. A la vegada, l'Ajuntament ha recomanat als vesins que tanquin les persianes de les finestres de la planta baixa per major seguretat. Així, Protecció Civil protegirà els crancs de les persianes amb unes gomes per evitar que la gentada que assisteixi al primer toc es faci mal.

A més, segons informa la regidora de Festes, Esperança Juaneda, l'Ajuntament instal·larà una pantalla gegant al Bastió de sa Font perquè el públic pugui seguir en directe el primer toc a Cas Baró del Diumenge des Be i del Dissabte de Sant Joan. El dia 24, la pantalla es traslladarà davant Correus per la retransmissió dels Jocs des Pla. Per fer el seguiment de la Comitiva des Be i de la qualcada, la gent tindrà disponible a partir de demà a les 14 hores l'aplicació per mòbil «Aravadebò», que permetrà geolocalitzar el fabioler. Aquesta «App» ha estat creada per tres joves de Ciutadella i el seu ús és gratuït, segons la regidora.

Comentar


Todos sus comentarios serán previamente moderados. Gracias por participar.

* Campos obligatorios
AnteriorSiguiente
Página 1 de 1

Xiprinant
Hace más de 5 año

La festa, des del sentit protocolari, no ha canviat quasi gens des de fa segles, però la forma en que la viu el poble ha canviat de cap a peus en els darrers 40 anys. Crec a aquestes altures ja no ho podria discutir ningú que tengui una edat. Per altra banda, no hi ha cap festa de poble on hi manqui un cert sentit del perill i del risc, ja sigui cap als que la viuen amb intensitat com als espectadors casuals, que a vegades reben més fort. Crec que qui va al Primer Toc o baixa as Pla sap a què s’exposa. El problema són aquells que no coneixen la festa i queden engronats en una situació que no s’esperaven. Finalment, la mesura de tancar les persianes té doble tall: si es forma un pilot de gent molt gros, açò evitaria que es rompin vidres i hi hagi mals majors, però també impedeix que es pugui evacuar a algú per una finestra en cas extrem.

Valoración:0menosmas

L'amo de son Figarol de Baix
Hace más de 5 año

Entrada prohibida a menors? Es posarà sa policia a demanar DNIs?

Ja que hi som podem posar detector de metalls, cans i es geos.

Valoración:-9menosmas

joven
Hace más de 5 año

siempre os quejais de que san juan no es lo mismo desde hace un par de años y que la culpa es de los jovenes, pero bien que de los años 30 a los 70 las cosas ya cambiaron muchisimo, no veias a gente en la plaza del borne y en los 70 ya estaba petado, asi que la culpa no nos la deis a nosotros de que los jovenes an destrozado la fiesta, cuando no es asi, los culpables soys los mayores que ya dejabais entrar a todo el mundo que podia venir a nuestro pueblo tan querido.

Valoración:-14menosmas

RÈQUIEM PER sANT jOAN DE TOTS I TOTES
Hace más de 5 año

Sant Joan és mort i ciutadellenc,¿ho veis com ja tot és de cara als forasters,botiguers,polítics i desfase drogodependent i mos baraten les costums per"article 21"dels fets consumats?TENIU MÉS RAÓ QUÈ UN SANT.Es mal és que s´enemic el tenim a cas propia i és el jovent mateix que com està a la edat de les neurones bojes i els de trenta per amunt són egocèntrics siderals,SA OPERACIÓ HA ANAT BÉ PERÒ MADONA ÉS MORTA.

Valoración:5menosmas

Sant Joan és mort
Hace más de 5 año

De cada vegada més controls, de cada vegada més limitacions pes ciutadellencs, de cada vegada es més joves i es més veis no poden disfrutar de ses nostres festes, de cada vegada més forasters. Senyors, en podeu fer una acta; Sant Joan és mort. I sa culpa no és des forasters que vénen a disfrutar de ses nostres festes, com faríem noltros si anàssim a Mallorca o Catalunya. Sa culpa és nostra per haver permès que quatre impresentables que no s'estimen Sant Joan prostituesquin sa nostra festa per només treure'n benefici es 4 des bars. És així, i que me posin comentaris negatius ara si volen, emperò s'han carregat es tresor més polit del món. S'enhorabona an aquestes persones tan buides d'esperit, Sant Joan ja és un San Fermín que prest s'acabarà de transformar plenament en s'espectacle turístic que volen, acabant aixiques amb sa nostra festa local i tradicionals. GRÀCIES A TOTS ES QUI MOS HEU TRASMÈS SA FESTA DE GENERACIÓ EN GENERACIÓ. DESCANSA EN PAU SANT JOAN, ES CIUTADELLENCS SEMPRE TE RECORDAREM.

Valoración:14menosmas

res de ciutadellenc
Hace más de 5 año

Típic "ciutadellenc" que gemega per tot

Valoración:-6menosmas

ciutadellenc
Hace más de 5 año

l'Ajuntament ha recomanat als vesins que tanquin les persianes de les finestres de la planta baixa per major seguretat.Que es posible que a ca teva no puguis teni ses finestras obertas quina vergonya, prest per festas tindrem que emigrar per san joan.

Valoración:9menosmas
AnteriorSiguiente
Página 1 de 1