Festes de Sant Joan 2014

Un clam de festa

El caixer senyor, Borja Morgades de Olivar, seguit de sa capellana, Bosco Faner, protagonitzà una entrada a la plaça neta i elegant, encetant l’esvalot d’un multitudinari Caragol des Born en un emocionant espectacle entre gent i cavalls

| Ciutadella |

Valorar:
Ciutadella gaudeix de la festa

Ciutadella gaudeix de la festa

Kika Triay

La plaça des Born estava atapeïda de gent i daurada pel sol, quan a les 17.50 hores, el fabioler Sebastià Salort hi entrà. Anava seguit dels 106 caixers i cavallers de la tanda d'ahir, que anaren desfilant. La multitud estava engrescada esperant l'entrada del caixer senyor. Acabava d'entrar a la plaça el cavaller més vell, l'amo en Toni de Son Catlar, quan el caixer senyor Borja Morgades de Olivar es mirà el rellotge, esperant amb sa capellana, Bosco Faner, a l'extrem del carrer Major des Born. Es respirava la tensió. A les 18 hores en punt, el caixer noble inicià la seva carrera seguit del caixer capellà. La gent obri pas i el caixer noble protagonitzà una entrada neta i elegant, amb l'expressió d'alegria a la cara mentre alçava la guindola. Un mar de braços li donaren la benvinguda al mig de la plaça entre ovacions. Just arribar davant la Banda de Música, esclatà el Jaleo a l'hora que el cavall del caixer senyor donava un bot. Se'l veia satisfet d'haver assolit el repte festiu.


Cos a cos intens

La primera volta amb la música va permetre a la Junta de Caixers que s'estrena expressar-se enmig de la festa dalt cavall. Des del cavaller més jove, Joan Pons, de 12 anys, fins el més vell, Toni Salord, de 76 anys, van demostrar el domini del cavall en el cos a cos amb la multitud. La segona volta, ja sense música, començà devers les 18.15 hores. Un quart d'hora després, en passar el fabioler davant la música, tornà a esclatar el Jaleo. La darrera volta acabà a les 18.50 hores. El primer caragol d'aquest bienni es celebrà amb tota la seva potència festiva i majestuositat, i la pagesia de Ciutadella demostrà ser la duenya i senyora de la plaça des Born.

Comentar

Para poder comentar debes estar registrado y haber iniciado sesión.

AnteriorSiguiente
Página 1 de 1

DJ Pollo Killin
Hace más de 7 año

Las mejores fiestas del mundo y parte de España. Ni San Fermin, ni las fallas, ni los carnavales de Brasil. Nadie puede decir que haya estado en estas fiestas que no son las mejores y más conocidas de España y parte del mundo. Hay que hacerlas patrimonio de la humanidad ya.

Valoración:0menosmas

Indignado
Hace más de 7 año

La fiesta ha degenerado de un disfrute de la tradición ancestral de Ciutadella, a una avalancha de forasteros que entorpecen, masifican, agobian, abusan, desvirtúan y entorpecen unos actos en que los propios ciutadellencs se sienten desplazados, agobiados y desplazados.

Valoración:26menosmas

castanyeitor
Hace más de 7 año

Avellanito estas ya muy mayor, o eso o en vez de la tele te pusiste un espejo enfrente.

Valoración:9menosmas

avellanito
Hace más de 7 año

un año más vemos con humor las fiestas de sant juan que no podrían ser mas patéticas en todo su esplendor . mañana a dormir la mona

Valoración:-47menosmas
AnteriorSiguiente
Página 1 de 1