Festes de Sant Joan 2014

El primer batec

El fill del caixer senyor va donar el permís per replegar 104 cavallers, inclòs l’amo de Son Blanc

|

Valorar:

Primer toc. Dissabte de Sant Joan 2014

Óscar Barber
Els cavalls no han baixat as Pla fins les deu i mitja, i els cavallers que han provat sort a s'ensortilla han sumat cinc encerts.

Els cavalls no han baixat as Pla fins les deu i mitja, i els cavallers que han provat sort a s'ensortilla han sumat cinc encerts.

Josep Bagur Gomila
Els cavalls no han baixat as Pla fins les deu i mitja, i els cavallers que han provat sort a s'ensortilla han sumat cinc encertsA les 8 en punt, Ramon Morgades de Olivar, de només cinc anys, fill del Caixer Senyor, ha donat permís al fabioler Juanlu GelabeEl més jove, com l'any passat, torna a ser Llorenç Pons Taltavull, fill de l'amo de Torraubet, que té tan sols 8 anys.L'amo Rafel Torres de Son Blanc (91 anys) avui as PlaMenorca Ciutadella sant joan primer toc fabiol de dia 24fill des ca

Ramón Morgades de Olivar, només cinc anys, sang noble pels dos costats, va ser el primer protagonista del Dia de Sant Joan. En absència de son pare, que llavors descansava a una habitació de la casa senyorial, fou l'encarregat de donar permís al fabioler Juanlu Gelabert per tal de començar el replec. El seu avi i la seva mare Maria Teresa, que el sostenia en aquell moment en braços, van ajudar-lo a vèncer la seva timidesa en un acte que segurament repetirà algun dia de major, convertit ja en caixer senyor deles festes.

S'inicià així el replec dels 104 cavallers, inclòs l'amo Rafel Torres de Son Blanc qui, als seus 91 anys d'edat, s'incorporà a la qualcada als voltants de la Plaça d'Artrutx. Durant tota la tanda, ocupà un lloc preferent, al bell mig entre l'amo Miquel Moll de Son Felip i el caixer senyor.

A l'altra punta, tot just darrera dels caixers pagesos, hi havia Llorenç Pons Taltavull, fill de l'amo de Torraubet, qui amb tan sols 8 anys repetia per segon any com a cavaller més jove de la qualcada.

Ciutadella s'havia despertat amb el cel ennivolat, però amb calor i les mateixes ganes de bulla després de l'intens Dissabte de Sant Joan, que caixers i cavallers donaren per tancat devers les cinc i quart de la matinada.

Comentar

Para poder comentar debes estar registrado y haber iniciado sesión.

AnteriorSiguiente
Página 1 de 1

sant joaner
Hace más de 7 año

Que fort, aixo es el respecte que te es caixer senyor a nes ciutedellencs i caixers/cavallers" descansava a una habitació de la casa senyorial". mesqui esteia molt cansat i es demes que? penos.

Valoración:-8menosmas

nofotis
Hace más de 7 año

sang noble....la unica sang noble és la que s'esprem als treballadors a força d'impostos

Valoración:-8menosmas
AnteriorSiguiente
Página 1 de 1