Jocs des Pla. Matí dia 24.

TW
68

Un accident de gravetat ocorregut en la primera tanda de les ensortilles, quan feia tan sols trenta minuts que havien començat els Jocs des Pla, obligà a aturar durant una hora la festa fins que, a la vista de l'abast de les ferides que patia un dels sinistrats, s'optà per anul·lar la resta d'ensortilles, així com les carotes i el córrer abraçats.

L'acte més espectacular i massificat de la festa acabà així amb un caragol de dues voltes, amb la Banda fent sonar el «Jaleo» però amb la corporació i els cossos de seguretat pendents de l'estat del darrer dels evacuats. I, per rematar la singularitat dels Jocs viscuts ahir, la pluja va descarregar de forma breu però amb certa intensitat en dos dels tensos moments de la freda nit de Sant Joan.

Noticias relacionadas

El guió dels Jocs des Pla varià dràsticament passades les deu i quart del vespre. La qualcada havia baixat més tard del costum, però l'acte havia començat de forma exitosa. Amb la gernació respectant el carrerany que obrien els voluntaris i els cavallers especialment encertats. Fins a cinc ensortilles es van endevinar en només una tanda, el mateix nombre de totes les carreres de l'any passat. Tóbal Bosch, l'amo jubilat del lloc des Pi, obrí la ratxa, que continuaren els l'amos de Tot Lluch, Toni Pons; Son Sivineta, Jaume Febrer; es Caragol, Llorenç Moll; i Son Felip, Tòfol Marquès.

Fins que començà a córrer l'amo de s'Aranjassa, Diego Pons Marquès, i en el moment de contactar l'asta amb l'ensortilla, un jove que no guardava suficient distància rebé un cop lateral i el cavall es desequilibrà, ferint de gravetat una tercera persona. De repent, les cares espantades i la preocupació. Les converses entre el batle i l'inspector en cap de la Policia Local. La pluja. L'espera. I a les onze i 19 minuts, la decisió. Es suspenen els Jocs des Pla. Feia dècades que res semblant no passava.