Cavalls i cavallers van oferir els seus bots al Pla de l’Església | Josep Bagur Gomila

TW
1

Gran primera jornada de festes la que es va viure ahir a Ferreries, on l'entusiasme i les ganes de bulla es van fer ben presents a cada racó. A primera hora del capvespre, cavalls, caixers i cavallers van prendre el protagonisme d'aquest primer dia de les festes de Sant Bartomeu, que s'allargà fins ben entrada la nit.

Faltava un quart per les cinc quan el fabioler, Joan Mir, passava a cercar el caixer sobreposat, Joan Janer Pons, per anar junts a demanar permís a la caixera batlessa per iniciar el replec.

A poc a poc s'anaren reunint tots els integrants de la qualcada, mentre els carrers de Ferreries anaven acollint cada vegada més gent.

Noticias relacionadas

A les 18 hores la filera de cavalls ja era quasi sencera i ja només hi quedava incorporar els dos darrers membres. Va ser quan el fabioler arribà davant la rectoria de la parròquia de Sant Bartomeu, per brindar un toc de fabiol al caixer capellà, Joan Bosco Martí, abans que aquest es sumés a la qualcada, per darrere del caixer casat, Joan Janer Cardona.

L'atenció es centrà llavors en el domicili de la caixera batlessa, Alexandra Marquès, on una gran gentada hi esperava per veure la darrera incorporació.

El Pla de l'Església va ser llavors el punt de peregrinació de tothom, per contemplar un dels actes més esperats i més espectaculars de les festes.

Instants després de les set del capvespre entraven a la plaça sa capellana i la caixera batlessa, i la Banda de Música de Ferreries, dirigida per Josep Colom, sonà les primeres notes del jaleo.