Animació. En arribar, en Tomeu, na Guida, en Pere, na Gràcia i en Miquelet es Salero van ballar acompanyats pels presents a la plaça, abans que les dues figures s'instal·lessin a les balconades de l'Ajuntament. | Gemma Andreu

TW
0

En Tomeu i na Guida ja presideixen la façana de l'Ajuntament de Maó, després que ahir vespre arribessin a la Plaça de la Constitució. Va ser tota una festa, especialment per als més petits, que tenen en els gegants uns dels seus referents festius i que no entenen les celebracions sense les figures.

Els gegants van sortir dels Quarters de Santiago al voltant de les vuit i mitja del vespre, i una estona després arribaven a la plaça, on els esperava més gent. Com sempre, en Tomeu i na Guida van estar acompanyats en el descens pels gegantons de sa Casa des Poble, en Pere i na Gràcia, i també per en Miquelet es Salero. Junts, amb la resta de membres de la Colla de Geganters de Maó i també amb la companyia de fillets i filletes que van escortar la comitiva fins que van arribar davant Santa Maria. Allà, i després d'uns balls animats al ritme de la música de les gralles, na Guida i en Tomeu van quedar col·locats a les balconades del Consistori, des d'on presidiran totes les festes.

Noticias relacionadas

Com recordaren ahir des de la colla, aquests dies seran els darrers en què es podran veure els vestits que actualment llueixen els gegants. I és que tres anys després de la restauració integral a la qual es va sotmetre les figures, es completa el projecte amb la renovació de la vestimenta.

El canvi de vestit serà dimarts, durant la festa en motiu del 80 aniversari dels gegants. La Plaça de la Constitució acollirà l'acte, en què es veurà la transformació i es compartirà una gran tortada.

Les encarregades de crear els nous vestits han estat la cosidora Isabel Mercadal, amb la col·laboració de diversos membres de la Colla de Geganters, amb la implicació de la regidora de Festes Elisa Mus i la batlessa Àgueda Reynés, i amb l'assessorament de Pepi Catxot i els membres del Grup Folklòric Es Rebost, per obtenir uns autèntics vestits menorquins del segle XVIII.