A la plaça hi va haver un gran ambient durant el capvespre | Gemma Andreu

TW
9

A les nou del vespre, nou campanades, nou grans de raïm i la setmana de festes iniciada.

I és que la plaça de la Constitució va acollir anit un nou acte introduït i organitzat per l'Ajuntament de Maó, en què el protagonisme es va repartir entre les campanes de l'església de Santa Maria i el raïm que es va repartir entre els presents per rebre la setmana gran de festes de la millor manera, amb un ambient plenament festiu a la cèntrica plaça maonesa.

Noticias relacionadas

Després d'un capvespre d'intensa activitat al pla de l'església, en què el Consistori hi havia organitzat tallers infantils i una bereneta popular per anar animant l'ambient, a les 21 hores hi va tenir lloc un nou acte. Igual com a la mitjanit de cap d'any, però amb nou grans de raïm, els assistents van poder «arrancar les festes» al so de les nou campanades que van sonar els bronzes del campanar de Santa Maria. Així ho explicava la regidora de Cultura i Festes, Elisa Mus, qui destacava aquest original inici per la setmana gran de Maó.

Aquest acte es va complementar després amb diferents melodies interpretades també amb les campanes. Ja més tard, el grup 80's Party va posar cançons d'aquesta dècada daurada de la música, en la que va ser una actuació organitzada per l'entitat Jaleo Square, creada pels diferents establiments de la plaça Constitució. Així, segons Mus, es recuperava una festa com la que ja es va fer «per Sant Pere amb música de guateque», que va obtenir una bona resposta de públic.

Les següents cites davant l'Ajuntament seran avui, amb jocs infantils i la festa d'aniversari dels gegants de Maó, en Tomeu i na Guida.