Maó ha incrementat el nombre d'activitats amb vistes a les festes de la Mare de Déu de Gràcia. | Gemma Andreu

TW
19

Les festes de la Mare de Déu de Gràcia han experimentat en els darrers tres anys una sèrie de canvis o modificacions que, sense alterar evidentment la seva estructura tradicional, pretenen atorgar un major dinamisme i participació ciutadana. «Es tracta de donar cabuda a una varietat d'actes i manifestacions diverses, per a que les festes siguin realment de tots», assegura la regidora de Cultura i Festes, Elisa Mus.

Un dels primers canvis introduïts el 2011 per l'actual Consistori, presidit per la batlessa Águeda Reynés, va ser l'avançament al dia 2 de setembre de la celebració del pregó de les festes, amb la voluntat d'oficialitzar abans l'inici del programa festiu. No obstant, la pol·lèmica ciutadana entorn a aquesta mesura va fer que l'any següent es tornés a celebar el pregó en la seva data tradicional, és a dir, el dia 6.

L'actual equip de govern del PP també ha apostat de forma decidida per incrementar el nombre d'actes festius de caire popular durant una o dues setmanes abans als dies grans de la festa. Així, Elisa Mus destaca la novetat de les nou campanades amb Gràcia, la festa popular d'estrena de la nova vestimenta dels gegants Tomeu i Guida o la segona edició de la Nit d'Art, amb la participació de pintors i escultors treballant en directe al carrer.

Noticias relacionadas

Altres titulars:

- Consulti la llista de novetats que s'han fet.

[Llegexi la noticia completa en l'edició impresa o a Kiosko y Más o My News]