La imatge de la Verge de Gràcia arribant a l’església de Santa Maria, acompanyada dels caixers, les autoritats, els cavallers, i el bisbe i capellans de la diòcesi. Monsenyor Salvador Giménez parlà del valor de l’alegria que també identifica els creients | Gemma Andreu

TW
0

La festa també viu un espai per a l'espiritualitat, la Missa de Caixers, que comparteix amb els altres actes un ambient d'alegria. Serena i plena de contingut. Es nota en l'emoció amb què una església plena rep la imatge de la Verge, acompanyada del bisbe, el seu presbiteri, les nombroses autoritats i dels cavallers, que ocupen els primers bancs.

La Missa de Caixers començà passades les onze del matí. Els sons de l'orgue, que toca Bartomeu Llompart, i el tambor donen un aire fresc a l'interior del temple, on a poc a poc la celebració avança, amb una litúrgia pròpia, amb les veus del Cor de Santa Maria, dirigit per Ana Periano, les notes de la fabiolera i el raig perfumat d'aigua-ros.

La col·lecta de la Missa es destina aquest any a les obres de reforma de la casa de Sant Joan dels Vergers, on s'hi ha d'ubicar una casa de colònies.

Alegria i compromís

El Bisbe de Menorca, monsenyor Salvador Giménez, va presidir la missa i obrir l'homilia valorant «l'alegria festiva, que surt de l'interior i que busca la relació cordial, la resposta amable el tracte fratern, que no es converteixi en fred egoisme o en satisfacció momentània. Que la causa profunda de l'alegria sigui la bondat personal». Recordà les paraules del Papa Francesc, a l'exhortació «L'alegria de l'Evangeli», quan parla de «l'actitud alegre, confiada i esperançada que tot cristià ha de transparentar en la seva vida i en la seva comunitat».

El bisbe va insistir ahir en el compromís cristià. «La societat -va dir- mira a l'Església, mira a cada cristià per comprovar l'autenticitat de ser imatge de Jesús, perquè com a testimonis seus hem de transparentar sempre, en tots els ordres de la vida, la seva veu, les seves actituds, la seva voluntat de comprensió, de perdó, de servei».

Va destacar que comença un nou curs pastoral i escolar, també que se celebra el 50è aniversari de la fundació de Caritas diocesana, també és l'any de la Vida Consagrada, i es posa en marxa la formació dels catequistes.

Després de la celebració, una bella imatge de la Verge a la galera, acompanyada pel capellà Joan Miquel Sastre i Antoni Mercadal, amb la qualcada fins al pont de Sant Roc, retornant a la seva ermita.