A partir de les cinc del capvespre, l’activitat castellera es concentrà davant la façana de l’Ajuntament. | Javier Coll

TW
14

Els Castellers de Vilafranca van tancar ahir la seva participació als actes en motiu de les festes de Gràcia. Ho van fer completant un 3 de 8 durant la darrera actuació, un castell que va ser possible, en part, per la col·laboració d'entre 20 i 30 persones del públic, que van ajudar a fer més pinya, necessària per aixecar una construcció de vuit nivells.

Així ho explicava Miquel Ferret, el responsable de l'expedició catalana que des de diumenge ha estat a Menorca, per participar primer a les Festes d'Estiu des Mercadal on hi van fer dues actuacions el mateix diumenge, i després durant la festivitat de la Mare de Déu de Gràcia.

Noticias relacionadas

A partir de les cinc del capvespre, l'activitat castellera es concentrà davant la façana de l'Ajuntament. Allà, els 160 castellers van oferir tot un espectacle, completant amb èxit un 4 de 7, un 3 de 7, una torre de 6 neta (sense pinya), un 3 de 7 net (sense pinya) i un 4 de 7 amb l'agulla (amb un pilar de 5 al mig). Per tancar aquesta penúltima actuació, el grup aixecà un pilar de 4 que va caminar fins a l'edifici consistorial, perquè l'enxaneta (la filleta que corona la construcció) i l'aixecadora (que està just per sota de l'enxaneta) poguessin pujar a la balconada, on les va rebre la batlessa, Àgueda Reynés, enmig dels aplaudiments del nombrós públic que era a la plaça.

Acabada la seva intervenció, els geganters de Maó van posar a punt en Tomeu, na Guida, en Pere i na Gràcia, per baixar al port junt amb els castellers.