El bisbe de Menorca, Salvador Giménez, presidí la Missa solemne en la Diada, que es perllongà durant més d’una hora amb la presència del Presbiteri. La devoció per Sant Antoni omplí la Catedral | Josep Bagur Gomila

TW
2

El bisbe Salvador Giménez presidí l'Eucaristia a la Catedral amb Sant Antoni com a testimoni. En la seva Homilia va fer referència a l'atemptat ocurregut a França, a la incitació a l'odi i al desencontre entre cultures i religions. «Vos demano que sigueu sempre persones d'afecte i pau, mai de burla i de mort, sempre amb respecte a la vida i la dignitat humana». Convidà a recordar les paraules del Papa Francesc per evitar la mofa dels sentiments religiosos, i va tenir un record pels cristians perseguits arreu del món.

Noticias relacionadas

D'altra banda, exhortà els presents a «acceptar tot allò que ens sobrevingui sent pacients en l'adversitat i en la humiliació». Afegí que «tot allò que provoqui dolor, exasperació o por serà més suportable si ens deixem acompanyar per l'amor de Déu». I va fer referència a que «en aquests moments de convulsió social, demanem al Senyor tranquil·litat interior no per adormir les consciències, sinó per reflexionar». Així mateix, exhortà a seguir el testimoni de Sant Antoni, com a «model autèntic» per construir una societat «on les persones siguin el més important» i rebutjà comportaments com la corrupció.