menorca migjorn regatas club nautic diada de sant antoni abat tres tocs procesion | Josep Bagur Gomila

TW
0

Un riu de gent es concentrà després de la processó a la Contramurada, on es celebra aquest cap de setmana la Fira de Sant Antoni que enguany ha crescut en número d'expositors i en ocupació al carrer. No obstant, la multitud no es va voler perdre la visita tradicional al Mercat de Sant Antoni, a la plaça davant l'Hospital, on hi havia a la venda els dàtils, naturals o confitats, i les taronges.

És costum entre les famílies de Ciutadella comprar en aquesta festivitat els fruits emblema del patró de Menorca, dels quals s'alimentà al desert en la seva vida d'eremita. La gerent del Geriàtric Municipal, Pilar Simó, explica que ahir es van vendre uns 80 quilos de dàtils.

Noticias relacionadas

També hi havia les parades d'alumnes que volien recaptar fons pel viatge de final de curs, així com del Col·lectiu Folklòric de Ciutadella, que posà a la venda el seu darrer nombre dedicat a la caça tradicional a Menorca. La plaça s'omplí de gent i el protagonista de totes les mirades va ser el porc, exposat dins un contenidor tapat amb una reixa. Pilar Simó informa que ahir es van vendre més de 1.000 butlletes, a dos euros cada una. La recaptació es destinarà a l'Hospital municipal o Geriàtric. El nombre premiat va ser el 1.012, tot i que ahir encara no havia sortit el guanyador.


El brou pels polítics

És costum que després de la processó de Sant Antoni, els representants institucionals són convidats a l'Hospital Municipal on se'ls serveix una escudella de brou calent. Ahir a més, van poder gaudir d'una degustació de productes típics. En aquesta invitació ja no acudí José Ramón Bauzá, que havia d'agafar l'avió de tornada a Palma.