Famílies i amics es van reunir a hortals, xalets o zones públiques per gaudir de la jornada | Josep Bagur Gomila

TW
1

Des des Mercadal fins a Ciutadella, el Darrer Dimarts es va celebrar amb les típiques torrades de sobrassada, una tradició ben arrelada que genera reunions familiars i d'amics entorn un fester per torrar els embotits.

Ciutadella, el poble on més tradició té aquest costum, va quedar gairebé desert. La immensa majoria es va reunir a hortals, xalets o espais públics com Es Pinaret on hi ha barbacoes, per compartir unes hores de germanor i bon ambient. Tot, entorn a les grans protagonistes del dia, les sobrassades i també els botifarrons, així com altres embotits i àpats típics.

Les reunions familiars o de colles es van succeir arreu del municipi, igual com també va passar a Ferreries, Es Mercadal i Es Migjorn Gran, on també, encara que en menor mesura, es celebra aquesta diada.

En el cas des Mercadal i Fornells, es van organitzar diverses torrades i també paelles, en les que hi va participar tothom qui va voler. Així, hi va haver festa al Recinte Firal i, a Fornells, tant a la sala polivalent com a ses Salines Noves.


Guitarres i cantades

En molts casos, aquestes trobades tenen, a més, un altre ingredient especial, i que fa encara més especial aquest dia. I és que, igual com ja es feia antigament, la música segueix sent present en molts casos, sonant típiques cançons menorquines al so de la guitarra.

Cadascú va allargar la festa fins on va poder, i segur que alguns van oblidar per uns moments que el dia següent tornava a ser dia feiner.