Camestortes, mort i enterrat

Maó acomiada el Carnaval amb un seguici fúnebre que acaba amb la incineració

|

Valorar:
preload
Menorca Mao carnaval darrer dimarts Cortejo funebre Camestortes y que

El difunt va donar encara qualque ensurt als assistents a la vetlla, entre els quals hi havia les seves vídues, que el ploraven a l’hora que l’increpaven per les infidelitats comeses amb tantes dones

17-02-2015Gemma Andreu

En Camestortes va passar ahir a millor vida, després d'una existència plena de plaers i vivint sense passar pena. D'aquí que deixés un bon grapat de deutes, com va quedar demostrat en la lectura del seu testament, en què va repartir «béns» a tothom.

La processó fúnebre d'en Camestortes va sortir de l'Orfeó Maonès, amb un seguici format per un ranxo de vídues, amics, el notari i, entre d'altres, també el bisbe.

La comitiva, escortada per la banda de cornetes i tambors, va recórrer els carrers del centre fins arribar al Teatre Principal.


Document oficial

Ja a la sala, el notari va fer desfilar el públic per davant del difunt abans de començar la lectura de les gloses que conformaven el testament. De fet, va advertir que «com era un bon corsari només deutes ha deixat».

El primer que va deixar escrit el desaparegut va ser un record per a les seves dones. «Vídues meves segueu fortes (...) ja sé que plorau de mal i es vostre cor té ferides, feia tan bo el meu pardal que quedau totes servides!»

A partir d'aquí, Camestortes va deixar mencions en l'àmbit local, nacional i també internacional. Així, es va referir a les petroleres que amenacen Menorca amb les seves prospeccions; a la disputa electoral del proper maig entre PSOE, PP, Podemos i Ara Maó als que «deix un pacte per quimera per governar un any per hom»; a la càmera de la Plaça Reial; a la Corporació Municipal; i també a les empreses. «L'empresa no necessita fer ERE a desproporció, treure el treballador sols perquè el diner l'excita, de la crisi s'aprofita com un escut protector. Per açò amb intenció deix la Pepsi gratuïta per a tota la població».

Quant a l'actualitat del país, no van faltar les referències a l'«espoli» d'Urdangarín, Matas i Ferran, a qui Camestortes deixà un Monopoly, «així juntets jugaran dins la presó que bressoli el seu negoci més gran»;  a les targetes black de Caja Madrid i a Jordi Pujol, a qui va deixar «presó familiar per tancar-los en família».

Vetllat el mort i llegides les escriptures, la comitiva va arribarà fins a la Plaça Constitució, on es va procedir a incinerar en Camestortes i es van sortejar regals entre els assistents a l'acte del teatre.

Va ser llavors quan s'Àvia Corema va prendre el relleu al Carnaval, per anunciar l'arribada de Pasqua d'aquí a set setmanes.

Comentar


Todos sus comentarios serán previamente moderados. Gracias por participar.

* Campos obligatorios
AnteriorSiguiente
Página 1 de 1

manumenorca
Hace más de 5 año

... Camestortes superstar... Com fa el seu col.lega Jesús, ara es mort i enterrat, però l'any qui ve ressuscitara per salvar un altre vegada a la gent que vol pasar s'ho d'alló més bé. Gràcies company.

Valoración:1menosmas

como antes
Hace más de 5 año

Es una tradición que por desgracia se esta perdiendo en Maó. Esta tradición ya no es tal, la gente no participa, y lo poco que tenia algo de sarcástico que era el testamento... ahora como lo redacta el ayuntamiento.... hay temitas que no se pueden tocar, deberían pedir a alguien independiente que lo hiciera ya que es la manera de poder hacer critica al mismo ayuntamiento. Esta fiesta se va ha tener que replantear muy mucho su continuidad, si pudiera debatir de como revitalizarla..... pasa lo mismo con el baile de carnaval. Que después de la entrega de premios no queda ni dios. Esto pasa cuando se potencian fiestas menos nuestras como Halloween y después se deja que se mueran fiestas de siempre.

Valoración:4menosmas

¿¿¿¿¿¿¿¿¿¿¿¿¿¿¿
Hace más de 5 año

I sa coca de pinxa? Segons es programa (arribada de s avia corema , que repartirá coca amb pinxa). Es que podían entra a sala de cultura si que en van poder menjar.

Valoración:3menosmas

JOSÉ LUIS
Hace más de 5 año

Estuve en el Teatro Principal viendo y escuchando la lectura del " Testament den Cames Tortes " .Me pareció bastante ameno y ocurrente, si bién supongo que por " casualidad" el notario o quizás el finado , omitieron cualquier comentario referente a las rotondas y ampliación de la carretera general .

Valoración:2menosmas

horario deficiente
Hace más de 5 año

Queríamos ir con las niñas a ver la Corema pero esto lo hicieron excesivamente tarde..a ver si otro año se dan cuenta y lo hacen a una hora razonable para ir con niños pequeños, un par de horas más pronto

Valoración:8menosmas
AnteriorSiguiente
Página 1 de 1