Des de fa uns deu dies, Joan Taltavull (esquerra) i Josep Cursach ja entrenen amb els anyells pels camins del lloc del caixer pagès de Tramuntana | Josep Bagur Gomila

TW
16

Ja fa deu dies que en Joan Taltavull ha començat la seva preparació pels camins del lloc de ses Arenetes. I ho fa amb il·lusió, mentre espera l'arribada d'un dia «inoblidable, que sempre hi serà». Un dia que té ben marcat al calendari, el 21 de juny, el Dia des Be, quan esdevindrà centre d'atenció de tot un poble, de Ciutadella.

Joan Taltavull Cursach farà 22 anys el 20 d'abril. És fill de Margarita Cursach Pons i Carlos Taltavull Bosch, el caixer pagès de Tramuntana d'aquest bienni, qui li brindà l'oportunitat de ser s'Homo des Be. «No és qualsevol cosa», afirma en Joan, alhora que assegura que «estaré ben orgullós de dur un be de mon pare».

Sent pagès i cavaller a la qualcada, qui representarà Sant Joan Baptista sabia que aquesta opció li podria arribar qualque dia. «Però mai ha estat una ambició, ha estat una casualitat que ha arribat i que prenc amb molta il·lusió», diu amb cara alegre.

Preparació

Noticias relacionadas

Ara fa uns deu dies que en Joan ha començat a preparar-se, unes vegades tot sol i unes altres acompanyat pel seu conco, Josep Cursach, el descarregador d'enguany. Junts fan proves, carregant i descarregant, assajant la millor manera de fer-ho.

Per ara encara són sessions curtes, d'entre mitja hora i una hora, i els primers dies han estat amb avarques. El primer de tot és acostumar-se al pes de l'anyell, tot i que ahir ja va fer les primeres proves a peus descalços.

L'al·lota d'en Joan, na Cristina Truyol, veu també l'entusiasme que la seva parella té per ser part activa de la festa, i no només com a cavaller. Per ara «ho duu bé, està tranquil», afirma, en relació als nervis que acostumen a sorgir a mesura que s'atraca el dia.

I és que ja fa uns quants anys que s'Homo des Be d'enguany va iniciar la seva vinculació directa amb Sant Joan. Tenia 13 anys quan va sortir a la qualcada per primera vegada, més prest que son pare, que ho fa des dels 18 anys i que ja acumula una experiència de 30 anys a la festa.


[Lea la noticia completa en la edición impresa o enKiosko y MásoMy News]