Prop d'un centenar de persones han pogut tastar una gran varietat de 'braços de gitano'. | Kika Triay

TW
0

El Santuari del Toro ha acollit la tradicional Diada de sa Pastisseria de Menorca, esdeveniment que, com anuncià José A. Giménez, president de l'Asociación Profesional de Pastelería, Panadería y Afines de Menorca, posa punt i final a una llarga trajectòria de 25 anys per donar pas a noves fórmules per promocionar la pastisseria illenca.

Per dissetena vegada, la diada va ser al Toro. Ahir diumenge s'hi reuniren un centenar de persones que, junt amb els membres de l'associació i les autoritats, van tastar els braços de gitano fets pels socis de l'entitat.

José A. Giménez explicà que l'associació, la junta directiva de la qual acaba de ser renovada quatre anys més, ha decidit donar un gir a aquest acte anual. «El balanç és totalment positiu, estem molt satisfets de la diada, però ha arribat un punt en què hem de fer canvis en aquesta festa».

Encara «està tot per perfilar» però la idea és incrementar la durada, passant a organitzar unes jornades. «Voldríem dedicar un cap de setmana, amb demostracions i activitats més atractives per compartir amb el públic». D'aquesta manera, es podrien incorporar altres productes que fins ara no han tingut cabuda a la diada, orientada sempre al braç de gitano. «No hem de deixar d'incloure aquest producte, però ens hem d'obrir a altres i incloure les pastes salades i la rebosteria, deixant pas a la gent jove amb noves idees».

Per la seva part, el batle des Mercadal, com amfitrió de l'acte, va agrair que durant tants anys, l'associació hagi mantingut la cita a «un poble on la pastisseria és un referent».

Aquest adéu arriba, idò, amb la promesa de tornar amb un nou format d'un esdeveniment que ahir tenia 720 racions de braç de gitano per repartir entre els assistents.