TW
5

El diari MENORCA anuncia les festes de Sant Joan d'enguany amb un cartell ple de significat. És una imatge potent del fotògraf Pere Moscoso Casado (Cervera, 1957) i va ser captada l'any passat. «Es Diari» repartirà el cartell de franc amb l'edició de demà, un pòster que s'ha editat amb el patrocini d'Endesa i que inaugura els cartells de les festes de cada poble que es distribuiran durant l'estiu.

La foto impacta, per l'autenticitat del moment, la plasticitat dels cavalls i cavallers i l'escenari escollit. És emotiu veure com els genets es descobreixen, agafats d'esquena, i amb la presència de la Catedral com a símbol.

Pere Moscoso fa més de 30 anys que es dedica a la fotografia. Ha treballat en l'àmbit de la premsa escrita i ha col·laborat a mitjans com «El Pais», TV3 i «Es Diari» , entre d'altres. La seva relació amb Ciutadella començà el 1994, on fa 15 anys que hi viu.

Noticias relacionadas

Cada Sant Joan surt amb la càmera. Recorda com la primera vegada va ser en el bienni presidit pel caixer senyor Simón de Sintas Zaforteza. D'això fa 10 biennis o 20 anys.

«Per a mi Sant Joan comença amb Cincogema, quan sents els primers sons del fabiol, quan els aparadors de les botigues es vesteixen de festa, quan comença a fer oloreta de Sant Joan», explica. Segueix els actes festius amb la càmera, deixant-se fascinar per la plasticitat de la festa, que ha captat sempre des d'una visió sorprenent, diferent.

Explica que la fotografia que ha escollit el diari MENORCA, «és una foto trobada, pensada, la tenia al cap i sabia que podia quedar molt bé». La va captar l'any passat, quan els cavalls entraven al cor de Ciutadella després de les proves dels Jocs des Pla del matí.