Les atraccions es començaren a instal·lar ahir, procedents de Mallorca, i avui capvespre obriran al públic | Kika Triay

TW
2

Els firaires van aterrar ahir as Pins transformant la plaça en epicentre de diversió infantil i juvenil i amb els conseqüents canvis de circulació en l'entorn. La fira de Sant Joan obrirà les seves portes avui i romandrà en funcionament fins el dia 28, encetant el periple dels firaires a les festes patronals de la resta de pobles durant l'estiu.

Enguany hi haurà una vintena d'atraccions, les mateixes de l'any passat, excepte els populars «xoques» que fa uns anys que no vénen per Sant Joan degut als costos que representa fer el trasllat des de Mallorca. Ahir començà el muntatge d'una dotzena de negocis de llaminadures, de jocs i d'atzar, més les atraccions infantils. Enguany la novetat és un simulador virtual de vol i torna a destacar l'atracció de la Megarana, la més espectacular. Francisco Javier Orús Clavijo és l'actual president de la Unión de Atracciones Diversas de Baleares, l'entitat que aglutina els firants.

Noticias relacionadas

Representa la tercera generació d'Atracciones Aragón i recorda com els seus avis i pares ja venien a les festes de Ciutadella. Calcula que els firaires mantenen una tradició de més de 75 anys muntant la fira. Orús segueix la tradició familiar i un any més ha arribat a Ciutadella. Explica que la plaça des Pins és el lloc idoni per instal·lar la fira i que el seu atractiu radica en que s'ofereixen atraccions que no es troben durant la resta de l'any a Menorca.


[Lea la noticia completa en la edición impresa o enKiosko y MásoMy News]