TW
12

Les carotes ja estan exposades a Cas Baró. El caixer senyor, Borja Morgades de Olivar, va obrir ahir fosquet l'entrada del casat amb les obres de Josep Gornès exposades. L'exposició s'ha avançat un dia perquè la gent tengui prou temps per visitar-les.

Són les 8 carotes del segon any del bienni, que Josep Gornés ha pintat amb l'anhel de que es puguin rompre als Jocs des Pla, excepte les dues que s'indultaran: una per al caixer noble i l'altra per a la col·lecció de l'Ajuntament de Ciutadella. El pintor ha fet unes carotes coloristes i amb un toc d'humor, amb la curiositat de que s'ha inspirat per fer-les en malnoms coneguts de Ciutadella. «És a dir, els malnoms han inspirat els retrats, sense que es corresponguin a les persones que duen aquests sobrenoms», recalca el pintor.

Josep Gornés (Ciutadella, 1948) avança que «enguany hi ha molt color a les carotes, les he fetes amb molt de 'carinyo' pensant que és el darrer any del bienni i he rigut molt mentre les pintava».

Noticias relacionadas


L'art efímer

Josep Gornés ha donat un nou aire a les carotes respecte a les obres de l'any passat. El caixer senyor li encomanà fer les obres dels dos anys del bienni. És un fet històric que les de 2014 es conservin, degut a que es van haver de suspendre els Jocs des Pla pel malaurat accident. Les sis que no es van rompre estan exposades a la Sala Sant Joan del Museu Diocesà, cedides pel caixer senyor per ser mostrades al públic, tot i que el noble manté la seva titularitat.

Les d'enguany han agradat molt al caixer senyor, que ja rumia quines dues indultarà. Les altres sis es rompran als Jocs des Pla, com a representació de l'art efímer de Sant Joan.