Alguns dels 30 ciutadellencs habituals de s’ensortilla reunits ahir per prendre una decisió comú. | J.P.T.

TW
28

Els habituals que es posen baix s'ensortilla per agafar-la han decidit implicar-se i ajudar a obrir pas als Jocs des Pla. Una trentena d'aquests ciutadellencs es va reunir ahir per prendre una postura comú després de que l'Ajuntament i la Junta de Caixers hagin anunciat que enguany hi haurà encarregats designats per agafar i col·locar l'anella, amb l'afegit de que els cavallers que se l'enduguin no les amollaran fins el final de carrera com a mesures per evitar el tap de gent que es formava davall s'ensortilla.

Davant aquest nou escenari, els ciutadellencs habituals de s'ensortilla han decidit implicar-se, ajudar a obrir pas i no 'agafar' l'anella de ferro per col·locar-la com una gesta santjoanera.

Noticias relacionadas

No obstant, anuncien que la renúncia es limita només a enguany. Aquest grup d'habituals ha decidit conjuntament «renunciar exclusivament enguany a agafar s'ensortilla, tinguent en compte el sentiment que açò comporta». Claudiquen només enguany però, amb la intenció de «salvar literalment Sant Joan».

Han acordat aquest compromís amb una condició molt clara: «renunciam exclusivament enguany per demostrar que els ciutadellencs som els primers que donam exemple i estimam Sant Joan».

En aquest sentit, recalquen que «demostrarem que Sant Joan ha anat bé amb la nostra implicació». Però el seu gest d'enguany, volen que es sàpiga reconèixer «i que per això ens mereixem tornar a penjar les ensortilles que no s'enduen els cavallers i que cauen a terra».