L’encís de la plaça des Born encesa. Es cremaren 11 festers, entre els quals destacà el del Cercle Artístic, il·luminant la senyorial arquitectura de la plaça, on es reuniren grans i petits per gaudir de la imatge de les fogueres de Sant Joan | Josep Bagur Gomila

TW
3

L'encesa dels festers simbolitza la llum i el foc que anuncien les festes de Sant Joan i l'estiu. La festa es remunta en el temps, en una tradició mediterrània, i en el cas de Ciutadella, era el vespre que antigament es celebraven els balls encantats.

El costum ha revifat en els darrers anys, quan el Col·lectiu Folklòric de Ciutadella i grups de balls populars van reprendre l'organiztació de fogueres i balls fa més de 30 anys. Ara la tradició torna estar ben arrelada i el poble s'identifica amb la festa popular de la nit del festers. Aquest dilluns es cremaren 11 fogueres a diferents punts del nucli urbà. Entorn del foc sorgí la festa, el compartir menjar i beure, la música i els balls.

Milers de persones conqueriren els carrers, en família i entre amics, en la vigília de les festes, visitant els diferents festers. Ciutadella ja està plenament vestida d'alegria i amb ànsies d'encetar el Dissabte de Sant Joan.

Noticias relacionadas


Bullici a cada racó

L'ambient santjoaner es respirava la nit d'aquest dilluns a cada racó de Ciutadella. Els onze festers que es van encendre en diferents punts de la localitat van servir per donar caliu a una nit llarga per a molts, que no van deixar passar l'oportunitat d'esgotar les hores prèvies a l'inici de la festa. A les deu fogueres s'hi van afegir també altres sis festes de carrer, amb molta bulla arreu que es perllongà fins ben entrada la matinada.


[Lea la noticia completa en la edición impresa o enKiosko y MásoMy News]