Retransmissió a IB3 del primer toc | IB3 TV

TW
1

Ciutadella ja és un clam de festa. A les dues en punt d'aquest dimarts s'ha donat l'inici oficial a les festes de Sant Joan 2015, amb el ritual de sempre, amb el primer toc de tambor i fabiol.

Ja abans de la 1 el carrer de Santa Clara estava ple de gom a gom. Ningú s'ha volgut perdre el moment i els nervis ha estaven a flor de pell. Les portes de Cas Baró s'han obert quan passaven set minuts de la 1 i de cop desenes de ciutadellencs han entrat a la casa senyorial per veure de més a prop el primer toc. A fora, al carrer, i a ple sol, la gent ha corejat cançons i càntics populars.

Noticias relacionadas

Tot a l'espera que fés aparició el fabioler, Sebastià Salort. Minuts abans de les 2 ja era al carrer de Santa Clara amb la somereta i a poc a poc s'ha fet pas entre la multitud sense dificultat, que ha fet passadís.

Salort ha entrat a Cas Baró i ha pujat les escales, mentre a dalt l'esperava el caixer sSenyor, Borja Morgades. Després de mirar el rellotge, i veure que eren les dues en punt, Salort ha près la paraula: "Caixer senyor. Em donau vós permís per començar es replec?". Una pregunta a la qual el noble ha contestat: "Sí, Sebastià, ja pots començar". Amb un "Així ho faré", el fabioler ha fet sonar el tambor i fabiol, una sonada que ha fet escarrufar a tothom.

Ara sí, Ciutadella ja està en festes. Ara sí, ara va de debo.