TW
10

Ciutadella s'ha despertat amb més ganes de festa. I és que la festa es va allargar el dissabte de Sant Joan fins ben entrada la matinada: eren les 4.30 quan va sonar el darrer toc.

Aquest dimecres, la qualcada s'ha tornat a reunir a partir de les 8, després que el fabioler, Juanlu Gelabert, demanés permís per iniciar el replec. L'encarregat de donar l'autorització ha estat el fill del Caixer Senyor, en un acte ja molt seguit i aplaudit.

Una vegada reunida la comitiva, ha estat el torn de baixar cap es pla, per fer les primeres proves dels Jocs. Un assaig que ha permès posar a prova el funcionament del dispositiu de seguretat per primera vegada dels Jocs. El passadís de quatre metres d'amplada que s'havia delimitat els dies anteriors s'ha respectat totalment i ha permès que els cavalls puguessin córrer amb seguretat.

Noticias relacionadas

A més, també ha entrat en funcionament el filtre. Un centenar d'efectius han vetllat per la seguretat sense que s'hagin registrat incidents. En total, el dispositiu ha estat format aquest matí per 26 agents de la Policia Local, 4 de la Nacional, 5 de la Direcció General d'Emergències, 6 de Protecció Civil i 30 de Creu Roja, a més de 28 informadors de l'empresa contractada per l'Ajuntament. 

Els Jocs d'aquest matí també han estat molt àgils i han durat pràcticament una hora. El fet que s'hagin designat encarregats de col·locar les ensortilles ha donat més agilitat a les proves. A més, només s'han fet quatre assistències sanitàries, sense que hagi estat necessari fer algun trasllat.

Els cavallers han disputat dues tandes del joc de s'ensortilla. A la primera l'han encertada 6 de 14 intents, i a la segona, quatre. Els jocs s'han acabat amb dues tandes més de córrer abraçats.

La qualcada s'ha dirigit després cap a la ciutat. Encara queden hores de festa a Ciutadella.