Dos cavallers endevinen l'ensortilla als Jocs des Pla. Retransmissió d'IB3TV | IB3 TV

TW
53

Ciutadella ha vibrat aquest dimecres amb els Jocs des Pla, enguany amb doble novetat. L'agilitat dels horaris de les festes ha permès avançar els actes, i els Jocs han començat a les 8 del vespre. Una hora inhabitual respecte els darrers anys, i que ha permès gaudir dels Jocs des Pla encara a plena llum del dia.

Uns jocs a més, que posen a prova tot el dispositiu de seguretat que s'ha preparat els darrers mesos. El carrerany de 4 metres d'amplada es respecta totalment, com ha passat al matí, amb l'ajuda dels voluntaris que amb una camiseta fluorescent, s'han posat a banda i banda del passadís. Una imatge mai vista a les festes.

Segons la Direcció General d'Emergències, unes 19.300 persones han estat presents as Pla per gaudir dels Jocs.

Noticias relacionadas

Al joc de s'ensortilla, que ha durat una hora i mitja, enguany no hi ha hagut molta sort. Només quatre cavallers la van endevinar, totes a la segona tanda, a diferència dels 10 que ho van fer al matí. Van ser Onofre Bonet, l'amo retirat de Binigafull; Cristòfol Marquès, l'amo de Son Felip; Damià Bosch, l'amo d'Alputzer i Llorenç Company, amb l'asta petita.

El fet que hi hagi persones designades exclusivament a recollir l'ensortilla també ha donat rapidesa als jocs. I a continuació s'han disputat les proves de rompre les carotes i de córrer abraçats.

Els jocs s'han allargat fins les 23 hores. Cinc hores d'espectacle amb molt bona nota de les noves mesures de seguretat.

També de les assistències sanitàries. En total se n'han fet 32, de les quals dues persones han necessitat ser traslladades a centres sanitaris per avaluar els traumatismes que patien.