Sant Joan 2015

Caragols del matí accelerats

Els de Sa Plaça i Ses Voltes han tingut només dues voltes per agilitzar la festa

|

Valorar:
Un cavall, fent 'entra'' a una casa

Un cavall, fent 'entra'' a una casa

Josep Bagur Gomila

Després dels Jocs des Pla del matí, aquest dimecres els cavalls han pujat de nou cap a la ciutat. Abans del migdia, ja eren cap as Born per fer els caragols del matí. Enguany, més ràpids que mai, perquè no s'han fet les tres voltes de rigor, sinó que tant les Corregudes de sa Plaça com el Caragol de Santa Clara han tingut només dues voltes. És l'objectiu marcat tant pel caixer senyor com la junta de caixers, amb la voluntat d'agilitzar la festa.

A les dues manco quart ja s'havia acabat el caragol. Mentre, grans i petits han pogut viure amb intensitat un dels moments de festa més familiar, amb cavalls que fan entra a les cases i les capedetes que han aprofitat per fer els més petits.

El recorregut dels cavalls pel carrer de Santa Clara

Abans del migdia, els cavalls ja eren pujats de bell nou as Born, on s'endinsaren cap a Ses Voltes per a començar els replecs matinals. Molt ràpids, no s'ajustaren a les tres voltes protocolàries per així guanyar temps i complir el compromís del caixer senyor i la seva junta de començar els Jocs des Pla amb llum solar.

Les Corregudes a Sa Plaça tan sols consistiren en dues passades, que acabaren poc després de les dotze i mitja. I hagués anat més àgil, si no fos perquè un genet hagué de baratar el seu cavall.

Així que, restablert l'ordre, la qualcada enfilà camí cap al carrer de Santa Clara que, a l'igual que els voltants del monestir, ja era ple de gent desitjosa de visitar cases de familiars i amics entre capadetes infantils, mentre els cavalls fan entra.

La disbauxa, en família, amb el protagonisme compartit de petits i grans, de pares i fills, durà fins les dues menys quart, moment en què es donà per acabat el caragol, també de dues voltes. S'anava guanyant temps al rellotge.

Comentar

Para poder comentar debes estar registrado y haber iniciado sesión.

AnteriorSiguiente
Página 1 de 1

Joan (DeCiutadella)
Hace más de 6 año

"...misteriosos protocols..." ¿De quin misteri ralles? Si revisam la història de les festes es podrà veure que hi ha hagut moltes coses que s'han anat adaptant al moment, i hi ha coses que no sempre s'han fet igual... allò de "sempre ha estat així" no serveix...

Valoración:3menosmas

protocols
Hace más de 6 año

Sant Joan es molt més que uns misteriosos prococols; molt més; els quals tampoc diuen res del carrerany des Pla ni de que hagin d'estar permosos de forma indiscriminada els palos de selfie... pero tot siguie pels visitants i les seves necessitats especials de festa.... EL MATÍ ES EL DARRER REFUGI; VOLEU ACABAR TAMBÉ AMB ELL?.. sera per no molestar als que surten de l'Space

Valoración:2menosmas

Joan (DeCiutadella)
Hace más de 6 año

Es pot llegir al llibre dels Protocols de Sant Joan de Ciutadella de Josep Pons Lluch: "Matí de Sant Joan: Córrer a sa plaça...També per mor de no retardar l'hora de la Missa, ha de fer-se únicament una anada i una tornada. Se'n faran no més de dues. Acte seguit passen a fer el caragol de les onze a Santa Clara, que també (pensant amb l'hora de la Missa) es poden reduir les tres voltes, a dues o a una"... Em sembla que hauriem de llegir tots els protocols de principi a fi.

Valoración:7menosmas


Hace más de 6 año

Totalmente de acuerdo con el anterior comentario, la mañana de Sant Joan, sin duda, lo mejor de las fiestas, libres de las " las turbas de arrapiezos beodos".

Valoración:17menosmas

muy mal
Hace más de 6 año

Lo de siempre; el noble de turno siempre "ganando tiempo" para misas y ágapes a costa de la diversión del pueblo y en especial de los más pequeños y de los abstemios que son los que más pueden disfrutar la mañana de Sant Joan que absurdadmente desde hace tantos años quieren convertir en un "puro trámite", un espectáculo de segunda; en unas fiestas cada vez más entreadas a las turbas de arrapiezos beodos que vienen a la playa y al Space. Al menos el señor noble -que es el penúltimo en incorporarse- ha dado la cara (y además ha hecho buena cara), pues otro cualquiera habría mandado a un sustituto. ¿Para que madrugar tanto?

En fin; al menos el ágape este año no se ha eternizado; pero ya está bien de considerar a los caragols de la mañana como algo secundario; y es que cuando duermen la mona los del space, revive la fiesta

Valoración:15menosmas
AnteriorSiguiente
Página 1 de 1