Sant Joan 2015

Els Jocs des Pla, tranquils, amb llum del dia i carrerany

L'agilitat dels horaris ha permès començar les proves eqüestres a les 8. Els cavalls corren amplament pel passadís. Segons la Direcció General d'Emergències, 19.300 persones han presenciat els Jocs

|

Valorar:

Dos cavallers endevinen l'ensortilla als Jocs des Pla. Retransmissió d'IB3TV

IB3 TV
Els cavalls han pogut córrer sense obstacles as Pla

Els cavalls han pogut córrer sense obstacles as Pla

Josep Bagur
Els cavalls han pogut córrer sense obstacles as PlaCristòfol Marquès, l'amo de Son Felip, ha estat un dels cavallers que ha endevinat l'ensortillaAntoni Campins també ha provat d'endevinar l'ensortillaLa nova corporació municipal ha presenciat des de la tarima els jocsEls voluntaris, amb una camiseta groga fluorescent, han rebut instruccions abans de començar els jocs
Dos cavallers, al joc de rompre ses carotes

Ciutadella ha vibrat aquest dimecres amb els Jocs des Pla, enguany amb doble novetat. L'agilitat dels horaris de les festes ha permès avançar els actes, i els Jocs han començat a les 8 del vespre. Una hora inhabitual respecte els darrers anys, i que ha permès gaudir dels Jocs des Pla encara a plena llum del dia.

Uns jocs a més, que posen a prova tot el dispositiu de seguretat que s'ha preparat els darrers mesos. El carrerany de 4 metres d'amplada es respecta totalment, com ha passat al matí, amb l'ajuda dels voluntaris que amb una camiseta fluorescent, s'han posat a banda i banda del passadís. Una imatge mai vista a les festes.

Segons la Direcció General d'Emergències, unes 19.300 persones han estat presents as Pla per gaudir dels Jocs.

Al joc de s'ensortilla, que ha durat una hora i mitja, enguany no hi ha hagut molta sort. Només quatre cavallers la van endevinar, totes a la segona tanda, a diferència dels 10 que ho van fer al matí. Van ser Onofre Bonet, l'amo retirat de Binigafull; Cristòfol Marquès, l'amo de Son Felip; Damià Bosch, l'amo d'Alputzer i Llorenç Company, amb l'asta petita.

El fet que hi hagi persones designades exclusivament a recollir l'ensortilla també ha donat rapidesa als jocs. I a continuació s'han disputat les proves de rompre les carotes i de córrer abraçats.

Els jocs s'han allargat fins les 23 hores. Cinc hores d'espectacle amb molt bona nota de les noves mesures de seguretat.

També de les assistències sanitàries. En total se n'han fet 32, de les quals dues persones han necessitat ser traslladades a centres sanitaris per avaluar els traumatismes que patien.

Comentar

Para poder comentar debes estar registrado y haber iniciado sesión.

AnteriorSiguiente
Página 1 de 6

julioromero
Hace más de 6 año

Que vos tenc que dir que no hi sapigueu.......Mutatis mutandi, renovarse o morir. Sense perill no es el mateix pero......

Valoración:0menosmas

jo mateix
Hace más de 6 año

A veure quin dia deixen participar en la qualcada a les dones,esteim al segle xxI i ja es hora de actualitzar-se.

Valoración:-8menosmas

Xiprinant
Hace más de 6 año

Curiós: posen espases de llenya als gladiadors i el públic ara troba que l’espectacle ha esdevingut avorrit, que volen més sang (sempre que sigui la d’algú altre). Clarament és la opinió d’un sector, perquè aquests d’enguany han estat els jocs nets i cooperatius que ens converteixen en civilitzats com a poble. Alguns sembla que estan cansats de aguantar la compostura tot l’any i anhelen aquest dia per poder treure el que voldrien ser.

Valoración:0menosmas

forapoble
Hace más de 6 año

es ciutadallencs us carregat sa festa!!! no lis doneu sa culpa as de fora. Turisme sempre en haurà, i si sa gent li atrau sant joan seguirà vingent, lo que no pot ser es que vengui turisme i canvieu es jocs des pla i ses tradicions, per ells o pel que diràn, lo que no pot ser es que ciutadallencs no baixin a sa festa perque hi ha molts catalans o mallorquins. Us esteis carregant sa festa voltrus!!! sa gent fea badis ahir!!! axí daqui 4 anys tornarem es de sempre, pero amb un bon pasadís i un antidisturbio per cap.

Valoración:7menosmas

Juana
Hace más de 6 año

Forani habitual, te volia recordar que a "Sant Fermin" els bous van sols, aquí els cavalls no son animals salvatges, els menen persones que no tenen el perque de jugar-se sa vida. Jo recoman a tota sa gent que critica aquests jocs que vaigi a aquestes festes tant que ho comparam. Alla segur que no tindrien temps de barallar-se, insultar-se, besar-se en poques paraule, perdre es temps i sa llavor... (pitjor que un pati d'escola) Aqui es valoren carreres netes i segures que es van ben aplaudir, posats a comparar mirau un dia videos de Oristano. Gràcies caixer senyor, altres caixer i cavallers per aquests horaris!! Gràcies Ciutadallencs i Ciutadellenques per aquest jocs que heu deixat disfrutar a tothom!! per molts anys!!! Es qui no li agradi que no en mengi. Jo fa prou anys que no hi baixava as pla culpa d'aquests "renunciadors" que no fan res mes que allegar sa missa. Si així no els hi agrada que s'hi posin un floc.

Valoración:5menosmas

Ciutadallenc
Hace más de 6 año

A qui estigui en contra de que hi hagi un colocador. Vau veure com una llança va caure i es va clavar enterra? Sa mesura va salvar sa vida a colqú ahir perque amb gent lluitant per agafar s'ensortilla lo fàcil era que s'hagués clavat sa llança a nes cap de colqú...

Valoración:9menosmas

jocs flacs
Hace más de 6 año

En tot cas es Pla no son ni molt manco l'acte mes important de la festa; fa quasi quaranta anys que estan massificats; pero abans els visitants -als que teniem l'honor de convidar (i quin problema hi ha?)- respectaven la festa. Ara no només no le respecten sino que se l'han feta seva de la ma de IB3.

Preludi per ells de l'horari d'opertura de l'Space que es el que els hi dona significat al seu desplaçament.

I en fi, i fent front a aquesta persona que retreu una altra vegada com si aqui haguem matat a una o dues persones i qeu tenim el que ens mereixem: jo fa mes de vint anys que no davall a es Pla, i com jo molts, perque ens han fotut fora amb ses seves parides i ses seves imprudencies.

Avui diuen que han mort dues persones a festes popular d'Extremadura; la gent ha fet inmediat suport a l'alcalde: AQUÍ EL VAU DINAMITAR EN SOL DEMA. Vergonya no teniu

Valoración:4menosmas

Bepis
Hace más de 6 año

Marti, Martinet, ja que tu te creus enterat de tot, per favor no t'inventis coses que no he dit. Que jo sàpi ningú està obligat a còrrer s'ensortilla igual que ningú està obligat a mirar-s'ho si no li agrada. Si a un cavaller no li agraden ses normes, que corri o no, però si còrre que ho faci sense posar en perill a ningú, sempre he sentit dir que "guarda't d'un ja està fet". Tots hem de ser responsables, tan públic com cavallers crec que és indiscutible per a qualsevol persona de seny.

Valoración:1menosmas

Toni
Hace más de 6 año

Un èxit aquestes festes..que seguesquin aixi........per sempre. Lo de abans no es posible. o aso o morir...........millor aso al.lots, vos agradi o no. Som de Ciutadella i som cullunuts!!!!

Valoración:14menosmas

Xec
Hace más de 6 año

Primar tradició per damunt de tot inclòs per damunt sa vida d'una persona o dues en 50 anys per incautes que fóssin descansin en pau considerau que és un raonament correcte?...sóc de Ciutadella...he xalat com molts anys enrera agafant i posant s'ensortilla o agafant un troç de carota, tenir es cor en un puny per veure d'on vindrà es cavall, si es desviarà o no...però quans de vosaltres teniu familia fora, resident a fora o estudiant, qui de Ciutadella no té un cusí o germà a fora estudiant...quans de vosaltres us heu inflat sa boca xerrant de Sant Joan a fora...tenim el que ens mereixem i ens agradi o no crec que s'havien d'adoptar mesures mes segures...ahir capvespre de 36 ensortilles només 4...culpa d'es camí marcat? ho dubt...recuperar Sant Joan de quin any xerram llavors de quan hi havia 5000 persones menys as pla? a cops de puny? hem de convertir es pla en una guerra? tindrem s'efecte cridada després li diran sa guerra d'es pla...

Valoración:0menosmas
AnteriorSiguiente
Página 1 de 6