La Corporació de l’Ajuntament des Mercadal i de Fornells presentà ahir el programa de festes de Sant Martí | Josep Bagur Gomila

TW
2

Es Mercadal ja ensuma la festa. Amb la presentació oficial del programa de la festivitat de Sant Martí s'obre el camí cap unes setmanes repletes d'activitats i actes que ompliran de goig i d'alegria els cors dels mercadalencs. «Esperem que siguin unes festes participades i molt agradables per a tothom», comentà Francesc Ametller, batlle des Mercadal.

Una de les novetats del programa de Sant Martí és que les activitats programades per part de l'Ajuntament comencen relativament prest respecte els dies oficials de la festa patronal, els dies 17, 18 i 19 d'aquest mes. Per primera vegada, s'ha incorporat al programa el mercat de nit, ja que cada dijous Es Mercadal «es converteix en una festa per la quantitat de gent que s'apropa al poble», afegeix Ametller.

També, de cara al pròxim divendres dia 10, s'ha organitzat una Junta de Seguretat amb la col·laboració del director insular de l'Estat a Menorca i de la Guàrdia Civil on el tema principal serà la seguretat, tant pels cavallers com per les persones que vulguin gaudir de la festa d'una manera tranquil·la. Els cartells que informaran de les pautes a seguir per una millor seguretat, seran els que es van utilitzar per Sant Joan.

Per altra banda, Regina Sintes Triay, regidora de festes de l'Ajuntament des Mercadal i, a més, caixera batllessa, apunta que la Corporació municipal ha intentat que fos un «programa ajustat amb el pressupost del Consistori».

Destacar, sobretot, els actes de protocol de dia 18 i 19, els dies més intensos, i «es demana a tothom que es respectin les normes de seguretat establertes per tal de dur a terme unes festes sense cap incidència greu», conclou Regina Sintes.

L'acte que donarà per finalitzades les festes és el tradicional espectacle pirotècnic a partir de les 22 hores a la zona pública de ses Alzines. Seguidament, a la plaça Pere Camps, concert amb l'actuació del grup català Els Catarres.