Caixers per a un nou bienni

Ciutadella proclama la nova Junta de Caixers entre gran expectació i la batlessa agraeix la labor de la junta sortint

|

Valorar:
La Junta de Caixers es va fer la fotografia oficial de les festes de Sant Joan 2016-17. D’esquerra a dreta, el caixer casat, José Pons Monjo (ferrer); el caixer pagès de Migjorn, Pere Moll Bosch (l’amo de Sant Joan Gran); el caixer fadrí menestral, Marc Ribó Juanico (de professió marbrista); el caixer senyor, Lorenzo de Salort i de Salort ;el caixer capellà, Joan Francesc Camps Serra (vicari de Sant Francesc i la Catedral) i  Cristòfol Bosch Salord, caixer pagès de tramuntana, l'amo de Binigafull

La Junta de Caixers es va fer la fotografia oficial de les festes de Sant Joan 2016-17. D’esquerra a dreta, el caixer casat, José Pons Monjo (ferrer); el caixer pagès de Migjorn, Pere Moll Bosch (l’amo de Sant Joan Gran); el caixer fadrí menestral, Marc Ribó Juanico (de professió marbrista); el caixer senyor, Lorenzo de Salort i de Salort ;el caixer capellà, Joan Francesc Camps Serra (vicari de Sant Francesc i la Catedral) i Cristòfol Bosch Salord, caixer pagès de tramuntana, l'amo de Binigafull

Josep Bagur Gomila

Ciutadella proclamà ahir la nova Junta de Caixers, els sis protagonistes de les festes de Sant Joan del bienni 2016-17. Va ser en l' acte solemne del 9 de Juliol, que omplí de públic el Saló Gòtic i deixà dreta a una gentada a l'entrada de l'Ajuntament, en un calorós capvespre d'estiu.

L'expectació era màxima per escoltar la proclamació de la Junta de Caixers, però el tempo el marcava el protocol de la sessió solemne. Damià Bosch va ser l'encarregat de fer la lectura de l'«Acta de Constantinoble», la crònica de l'Assalt turc de 1558, una lectura que d'ençà fa set anys protagonitzen ciutadans d'apeu. A continuació el periodista Carles Marquès oferí la conferència acadèmica. La batlessa, Joana Gomila, que presidí el seu primer acte solemne del 9 de Juliol, li entregà un record en nom de la nova Corporació, que també s'estrenà en la sessió. L'acte comptà amb l'assistència dels nous representants de les institucions insulars i balears, encapçalats per Maite Salord i Marc Pons, i del bisbe Salvador Giménez.
La calor anava en augment i l'expectació creixia per moments en l'ambient popular. Llavors es lliuraren els premis de Sant Joan: a Pili Enrich Pons, com autora del cartell de les festes 2015 i a Caterina Bonet i Guillem Benejam, com autors de l'estampa de Sant Joan 2015 i la de l'any qui ve.

També es lliurà el Premi Amorós d'Arquitectura per la rehabilitació de l'edifici del carrer Santa Clara nombre 5, que recollí l'arquitecte del projecte, Josep Capó Casasnovas, en representació de la propietària, María Lucía Sansaloni Coll.


El moment més emotiu

Abans de la proclamació de la nova Junta de Caixers, la batlessa Joana Gomila va tenir unes paraules d'agraïment per la Junta de Caixers del passat bienni, per la seva implicació en el bon desenvolupament de les festes, que va fer extensiu als Voluntaris de Sant Joan, i a Protecció Civil, la Policia i la resta d'efectius «que ha fet possible gaudir d'un Sant Joan de dalt de tot.


[Lea la noticia completa en la edición impresa o en Kiosko y Más o My News]

Comentar

Para poder comentar debes estar registrado y haber iniciado sesión.

AnteriorSiguiente
Página 1 de 3

H - Monjo
Hace más de 5 año

Un grand bonjour a toute ma famille Monjo Je suis le petit fils de Joan Monjo Pons . Cordialement H - Monjo

Valoración:menosmas

Matu
Hace más de 6 año

Ja està bé,només som exigents en segons quines coses del protocol! Algú pot explicar que ha fet en Marc Ribó per ser elegit?? Sempre són els mateixos q remenen es xocolati!!!

Valoración:27menosmas

palpescap
Hace más de 6 año

Ya molta gent de Ciutadella que esta fetut des cap. Es tindria que fer mirar ho be. Caregat de enveja i enveja de malaltia. Sa triat aquesta junta de caixer i ja esta!! Es qui es un autentic Sant Joaner no critica ni te envejes.

Valoración:-22menosmas

bep pons de ciutadella
Hace más de 6 año

es "protocols" som cam sa "constitució" intocables per sa gent des poble, però qui governa o decidèix se la pot pasar pes forro quan i com vulgui. Digueume si no quantes vegades els "protocols" s'han ignorat ??

Valoración:29menosmas

enhorabona
Hace más de 6 año

Molta enveja veig per aquí... A sa junta de s'anterior bieni, també s'els hi va dir de tot i molt; i ha estat una junta de dalt de tot. Ara veig que tot hom vol desqualificar aquesta, sense cap argument vàlid. Enveja, enveja i més enveja...!!! Enhorabona a tots els designats i "sort i ventura".

Valoración:-29menosmas

Crespellet
Hace más de 6 año

Totalment d'acord amb tu anna2

Valoración:12menosmas

sargantana
Hace más de 6 año

Viva Sant Joan de Ciutadella y per sempre.

Valoración:6menosmas

anna2
Hace más de 6 año

Sé que el caixer senyor el designa sa junta i que el caixer casat el designa aquest, però qui designa el caixer fadrí, m' agradaria saber-ho

Valoración:36menosmas

UnAltreAlaurenc
Hace más de 6 año

Ai ana mona, entenc perfectament que et pugui molestar es comentari de Alaurenc, però que per culpa d'açò et carreguis ses nostres festes nomes fa que posarte a sa seva altura. Ses festes de Lò no seran tan "importants" com ses vostres (que a jo m'agraden molt), però bé mus està aixi, no tenim tants disgusts ni tanta massificacó,les preparam amb molta il·lusió i tenim uns cavalls i Jaleo espectacular fieta meva.. ala, salut!

Valoración:8menosmas

Marbre
Hace más de 6 año

Indignació total... Volem un Caixer Fadrí menestral que cumplesqui tots els requisits, com manen els Protocols. És hora que s´acabin aquest abusos. La resta de sa Junta, un 10. Enhorabona a tots ells, i especialment, molts d´animos per en Llorenç de Salort.

Valoración:68menosmas
AnteriorSiguiente
Página 1 de 3