El caixer batle, Josep Carreres, va fer una bullassa dalt cavall en el primer Jaleo de les festes. Amb 55 anys, és la sisena vegada que presideix la festa de Sant Bartomeu | David Arquimbau

TW
2

L'exaltació de tot un poble es va fer viva amb l'esclat de Sant Bartomeu. Tot i ser diumenge, les festes de Ferreries tenen un poder d'atracció tan fort, que una allau multitudinària de gent es sumà a la festa dels ferreriencs tot i avui ser dilluns.
El dissabte de Sant Bartomeu tornà a ser un dia especial, quan Ferreries obre l'esperit i uneix a residents i visitants en la vivència festiva. A les dotze del migdia brollà l'emoció amb l'entrega de la bandera al caixer sobreposat, Robert Pulido Hidalgo, i amb el primer toc de fabiol, que amb sentiment interpretà Sílvia Pons Martí. Llavors, l'esperit de germanor uní tot el poble en un sol cant, «L'himne de Ferreries», que va fer vibrar a tots al so de la Banda de Música.

El protocol es va reprendre a primera hora del capvespre. A les cinc manco quart, la fabiolera anà a recollir el caixer sobreposat, per anar junts a demanar permís al caixer batle, Josep Carreres, per iniciar el replec de la qualcada. Després de recollir el caixer pagès de Son Gorneset, José Pons Coll, faltaven pocs minuts per les sis, quan el caixer casat, Antoni Gomila Morlà, s'incorporava a la comitiva. A continuació, s'anà a recollir el caixer capellà, Joan Tutzó, que s'estrena a les festes de Sant Bartomeu. Mancaven vint minuts per les set, quan s'afegí el caixer batle a la qualcada. Abans passaren per davant del seu domicili tots els cavalls, entre una multitud concentrada al carrer Reverend Guillem Coll, que va fer tanta bulla com si fos al Jaleo. Josep Carreres, amb experiència dalt cavall, enguany és la sisena vegada que presideix la qualcada i és un dels caixers que més xala a la festa.

Noticias relacionadas

Mentre, el Pla de l'Església bullia d'expectació, plena de gent esperant l'arribada dels cavalls en un capvespre d'intensa calor i xafogor. Amb un poc de retard, passaven 17 minuts de les set, quan esclatà el Jaleo. Quina bullassa! Entre bots i arronsades, l'esvalot començà i no aturà.Passaven deu minuts de les vuit quan acabava la primera volta del Jaleo. A mesura que enfosquia, l'afluència de gent anava creixent i la bulla anava a més. La segona volta del Jaleo finalitzà passades les nou i la tercera posà punt i final al bull a la plaça. Va ser un Jaleo seguint els horaris, intens, calorós i molt festiu, amb algun ensurt sense importància, més d'una i dues calsigades i fotos, moltes fotos.

Acabat el Jaleo, la qualcada protagonitzà les voltes pels carrers del poble, atapeït de gent embullada i amb les cases obertes de bat a bat. Seguidament, es celebraren les Solemnes Completes en honor a Sant Bartomeu, el patró que encén el cor de Ferreries.