TW
0

En Miquelet es Salero ja té al·lota. Es diu Illa i és una geganteta molt moderna: vesteix falda texana, du un top, mostra el llombrígol i du un tatuatge, va pentinada amb una coa i a la mà du un mòbil amb la foto de'n Miquelet es Salero a la pantalla. És la nova incorporació a la Colla de Gegants de Maó i pel col·lectiu representa el record viu de Miquel Villalonga Coll, que morí el passat mes de gener a l'edat de 43 anys.

Noticias relacionadas

La seva és una història emotiva, perquè va ser la darrera obra que creà Miquel Villalonga abans de morir. Va crear n'Illa amb la col·laboració dels avis i àvies de la Residència Geriàtrica de Maó. La geganteta es presentà en públic ahir durant l'acte d'homentage a Miquel Villalonga Coll, organitzat per l'Ajuntament de Maó i la Colla de Geganters.
La batlessa, Conxa Juanola, i el regidor de Cultura, Héctor Pons, van donar la benvinguda a tots i van tenir unes paraules de record per en Miquel Es Graller. Durant l'acte, tres grans amics, Josep Portella, Francesc Carreras i Francesc Camps, van recordar la seva persona i la feina altruïsta dedicada als gegants, a la gralla i la música i a la cultura popular. No mancaren les referències personals i les anècdotes de qui va ser l'ànima de la Colla de Geganters de Maó.

Per la seva part, Francisca Sales, en nom dels avis i àvies de la Residència, va dirigir unes sentides paraules de record per l'homenatjat. També la periodista Diana Font va llegir l'emotiu escrit de Maite Ramírez, una persona que Miquel Villalonga va conèixer fent el Camí de Santiago i que no va poder assistir a l'acte.