Bartomeu Murillo, responsable del centre al què pertanyen els tres sancionats | Javier Coll

TW
9

Els tres genets sancionats per haver participat en un passacarrers de cavalls en el marc de les festes del municipi mallorquí de Mancor de la Vall podran finalment participar en tots els actes de la Mare de Déu de Gràcia d'enguany. La Junta de Caixers ha acordat deixar en suspens l'aplicació de la sanció als expedientats i retraure l'expedient al moment inicial per tal de seguir els tràmits que preveuen els Protocols de les festes de Maó.

Aquesta decisió es va prendre dijous en la reunió celebrada per la Junta de Caixers per tal de valorar les al·legacions que els sancionats havien presentat. A més, es va acordar notificar-los per escrit de l'obertura d'expedient «per haver contravingut els Protocols així com les normes per a la inscripció dels cavallers que la complementa», contempla el document.

Noticias relacionadas

Aquests tres genets havien estat castigats a no poder sortir al jaleo de diumenge i així, prohibir-los del premi de la cullereta de plata que es lliura el Dia Gran de la festes.

Després que la Junta de Caixers de Maó constatés la vulneració dels Protocols per una presència irregular a un passacarrers a cavall a Mallorca, va prendre la decisió d'obrir expedient i sancionar els tres cavallers. Aquests van presentar al·legacions de forma verbal i, seguidament, per escrit, fonamentant-se en què «no s'han observat els tràmits previstos en els Protocols per a l'adopció de sancions», a més d'argumentar que l'exhibició a Mancor de La Vall es va fer com a «centre hípic contractat per al desenvolupament d'una cercavila». Al·leguen a més que es troben en indefensió per no haver pogut presentar al·legacions abans de prendre's la decisió sancionadora.


[Lea la noticia completa en la edición impresa o en Kiosko y Más o My News]