Primer toc de les festes de Gràcia | Javier Coll

TW
0

Per a uns el dia gran, per a d'altres el dia després de la gran celebració. En tot cas, el dia de la Mare de Déu de Gràcia va despertar aquest dimarts enmig d'una serenitat esquitxada d'emoció a mesura que va avançar el matí.

Van ser cinc hores i 42 minuts les transcorregudes entre les 7.50 del matí, quan el jove caixer fadrí, Sergi Pérez, va recollir la bandera de la ciutat de mans del regidor de festes, Héctor Pons, a l'escalinata de l'Ajuntament, presidida pel caixer batle, Jordi Tutzó, i l'explosió que va suposar l'esperat inici de les notes del jaleo a la plaça.

El primer toc i la recollida de la bandera va derivar en un acte poc concorregut quan encara alguns joves convertien el carrer en un after després de la gresca del dia anterior.

Noticias relacionadas

Mentre els cavalls ja recorrien els carrers de la ciutat, els que s'han afegit també a la festa han estat els gegants de Maó, que s'han acomiadat de Jaume I i Violant d'Hongria, els gegants de Barcelona, convidats enguany.

Al Molí des Pla, una calessa adornada va incorporar la venerada imatge de la Mare de Déu de Gràcia, patrona de la ciutat, que va passar per l'església de les Concepcionistes fins que ja amb els 142 caixers i caixeres alineats en dues fileres, a les 11 i 12 minuts quatre d'ells que ja han complert 25 anys en la qualcada —Javier Comas, Mateu Aínsa, Lorenzo Gomila i Octavio Ametller— la van transportar fins a l'església de Santa Maria, en processó enmig d'un altisonant repic de campanes que va elevar l'emoció de tots els presents.

Durant la celebració de la Missa de Caixers, una caixera va tenir que ser evacuada per una lipotimia.