TW
0

Amb una gran sonada, les campanes de Santa Maria advertiren el poble de Maó del final de la Missa de Caixers. Va ser el moment en què la multitut, que esperava amb ganes l'inici del jaleo, acabà de prendre posicions a la Plaça Constitució, per rebre ja als grans protagonistes, que oferirien els seus bots durant prop de quatre hores i mitja.

Cavalls i cavallers van fer la primera passada per davant la tarima d'autoritats. Fins allà hi arribaren els germans Tutzó, Joan i Jordi, sa capellana i el caixer batle, moment en què la Banda de Música des Migjorn entonà les primeres notes del jaleo. Eren les 13.41 hores. Tot just l'inici d'unes hores intenses. L'amfitriona Corporació municipal va estar acompanyada per representants d'altres institucions.

La primera volta del jaleo, que es va desenvolupar sense incidències, va acabar a les tres manco quart del capvespre, i en només deu minuts es reiniciava la música per encarar la segona volta i, després d'aquesta, la de les canyes.

Noticias relacionadas

El jaleo va acabar amb una darrera passada de tots els cavalls. I a les 18.04 hores, el caixer batle i el caixer capellà feien tocar les seves guindoles en el darrer bot.

Samba

Just uns instants després que sa Capellana i el caixer batle s'acomiadéssin als peus de l'Ajuntament, van aparèixer a la balconada esquerra Conxa Juanola i Vicenç Tur. Ells van ser els encarregats de llençar les dues primeres botes de vi. En total es van llençar 250.

Però la gent volia més. «Música, música, música!», clamà tothom, Els membres deBanda des Migjorn van demanar a tothom que s'acotàs, i quan ho van tenir tot ajupit, van iniciar la música. La samba va començar a les 18.20 hores.