Navidad 2015

El ‘Die Balearen’ inspira el pessebre

El Grup de Pessebristes de Maó dedica els diorames de Nadal a l’Arxiduc

|

Valorar:
preload
El Grup de Pessebristes ha fet 19 diorames amb un resultat artístic que desperta la curiositat del públic

El Grup de Pessebristes ha fet 19 diorames amb un resultat artístic que desperta la curiositat del públic

Gemma Andreu
El Grup de Pessebristes ha fet 19 diorames amb un resultat artístic que desperta la curiositat del públicEls guanyadors dels concursos. Azahara García Hernández, Sílvia Ruau Tudurí i Judit Martínez Gallardo, escolars de Maó, són els

Un viatge a la Menorca de l'Arxiduc. Aquesta és la proposta del Grup de Pessebristes de Maó que ha creat una sèrie de 19 diorames a partir dels gravats dedicats a l'Illa a l'obra «Die Balearen», com a ubicació de diverses escenes del pessebre. Les il·lustracions de jaciments talaiòtics, de paisatges naturals, de llocs i d'estampes com la Plaça Nova de Ciutadella, entre d'altres, fan viatjar els visitants a la Menorca del segle XIX que es va trobar Lluís Salvador d'Àustria.

Segons Francesc Farrés, president del Grup de Pessebristes de Maó, es tracta d'un homenatge a l'obra de l'Arxiduc en el centenari de la seva mort. Cada gravat ha inspirat una escena del pessebre, amb gran fidelitat escenogràfica de paisatge i figures. Fins i tot, alguns dels autors pessebristes han creat el diorama en blanc i negre per donar més fidelitat i fer retrocedir l'espectador a l'època del segle XIX.
tancat per les eleccions

L'Exposició de Diorames de Nadal es va inaugurar ahir a la Sala la Caixa del carrer Nou de Maó. No obstant, avui i demà la mostra romandrà tancada amb motiu de les eleccions. El primer dels espais de la sala es desmuntà ahir a la nit perquè avui s'intal·laran les meses electorals per les eleccions de demà. La mostra es reobrirà al públic dilluns i es podrà visitar cada dia, de 18 a 20.30 hores, fins el 6 de gener.

Comentar


Todos sus comentarios serán previamente moderados. Gracias por participar.

* Campos obligatorios

De momento no hay comentarios.