Navidad 2015

Pluja de regals dels Reis

Melcior, Gaspar i Baltasar, que arribaren a l’Illa acompanyats de precipitacions, van repartir il·lusió entre els illencs

|

Valorar:
Ciutadella. A ponent, l’arribada va seguir l’itinerari previst, encara que es va agilitzar

Ciutadella. A ponent, l’arribada va seguir l’itinerari previst, encara que es va agilitzar

David Arquimbau

La il·lusió ha tornat novament a Menorca de la mà dels Reis Mags d'Orient, que han tingut unes hores de molta feina per complir amb la tradicional visita a les llars menorquines. Una estada que va venir acompanyada de la pluja, que va fer acte de presència a tots els pobles, però que no va impedir el normal desenvolupament de les cavalcades. Tret d'un cas, el de Maó, on es va haver d'escurçar el recorregut.

A Ciutadella l'arribada de ses Majestats no es va alterar, només s'accelerà el ritme de la comitiva per si de cas. Així, els Reis van poder exhibir les seves carrosses noves. Baltasar ho va fer damunt d'una gran estora voladora, mentre que Melcior i Gaspar van arribar estirats per dos grans lleons, unes obres fetes per l'artista Sílvia Vivó.

Després de davallar pel Camí de Maó, la comitiva va continuar per la Contramurada fins a la Plaça des Pins i la Plaça des Born, on es va fer la tradicional aturada a les Cases Consistorials. La corporació municipal va rebre els Reis d'Orient als peus de l'escala, per acompanyar-los fins a la balconada, des d'on van pronunciar unes paraules, primer d'agraïment de la benvinguda, perquè «després del llarg viatge des d'Orient s'agraeix molt aquesta recepció» i, després, demanà «paciència, hi ha moltes coses a repartir». A més, van demanar que «ningú perdi la il·lusió, no sols per la nit d'avui, sinó per tot l'any, que si un persevera, tot arriba».


Maó

Igual que a Ciutadella, als municipis d'Alaior (es va escurçar un poc el recorregut), Ferreries, es Mercadal, es Migjorn Gran i es Castell, les rues es van poder fer sense grans problemes. No va ser així a Maó, on la pluja es va fer notar poc després de l'arribada de la comitiva reial al port. Al principi es va contemplar fer el recorregut previst, però de seguida es va prendre la decisió de conduir els Reis directament a l'Ajuntament.

Al moll, la batlessa Conxa Juanola i el regidor de Cultura Héctor Pons, acompanyats d'alguns infants, van rebre Melcior, Gaspar i Baltasar, als que conduïren fins a les seves carrosses, davant l'atenta mirada de les famílies, a banda i banda del passadís habilitat per tal que els Reis poguessin arribar fins als camions.

La batlessa va donar la benvinguda a aquests personatges tan esperats, tot advertint que «sabem que els fillets i filletes de Maó s'han portat molt bé».

Tal vegada per això Melcior va voler tranquilitzar als petits, dient que «ja fa dies vam rebre les vostres cartes» i que «per això hem vingut ben carregats de regals». Presents que Gaspar va especificar que n'hi havia també per als majors, mentre que Baltasar, en castellà, va recordar als «fillets que no tenen tantes coses com vosaltres». Peri això, va dir, «no vull que ningú es queixi, només volem que sigueu feliços amb el que us duim».

Comentar

Para poder comentar debes estar registrado y haber iniciado sesión.

AnteriorSiguiente
Página 1 de 1

entiendes
Hace más de 5 año

manumenorca tu cogerías a un negro y le darias un bocata y arre borriquito

Valoración:1menosmas

Dumitru
Hace más de 5 año

... pintando de negro a Balthasar, en una noche lluviosa, ¿quién ha tenido la idea?

Valoración:1menosmas

Caballo loco
Hace más de 5 año

Vamos Juanolaaa en la linea Carmena...eh..eh..eh

Valoración:3menosmas

acudit dolent
Hace más de 5 año

Melcior, Gaspar, Basaltar i va caure

Valoración:-5menosmas

juas
Hace más de 5 año

solo havia que ver la cara de los niños y no tan niños que esperaban mas arriba como veían pasar las carrozas sin nadie arriba, suspenden cuando dejo de llover,,,,,,,bueno de caer unas cuantas gotas , por que llueva,lluvia no era.

por lo menos debían haber dado una vuelta completa.

bien empiezan el año.

Valoración:13menosmas

Mahones
Hace más de 5 año

Otra medalla que colgar a Conxa/Hector, se suspendió cuando ya había parado de llover. Se podrían haber parado los caballos por peligro de patinar, pero todo lo demás, después de todo el trabajo que hay detrás y además de toda la gente y niños sobretodo que se quedaron sin ver nada por estar mas arriba del recorrido, me parece que no había suficientes razones para concluir la en apenas media hora de trazado. Ya que forme parte de toda esa gente que había ayudando.. Fue Hector el que se opuso rotundamente a seguir ya que protección civil y demas quería continuar.

Valoración:22menosmas
AnteriorSiguiente
Página 1 de 1