De izquierda a derecha, Maria Membrive, Conxa Juanola y Héctor Pons | Javier Coll

TW
37
La programació de Sant Antoni que ha presentat l'Ajuntament de Maó aquest dijous dematí no contempla algunes de les propostes que s'havien vingut celebrant els darrers anys, amb l'anterior equip de govern. El primer que s'elimina és el mercat medieval que una companyia valenciana venia oferint. En el seu lloc s'organitzarà un mercat amb productes locals de Menorca "per posar l'accent en els productors" d'aquí i no tant de fora. En total hi haurà prop d'una vintena d'expositors, que s'ubicaran a l'entorn de la Plaça del Carme, per connectar-ho directament amb els mercats del Claustre i el del peix.
 
Per una altra banda, també queda suprimit l'acte que el consistori presidit pel Partit Popular va crear a la Plaça Conquesta, l'ofrena floral al bust del rei Alfons III. Aquest és considerat per la batlessa Conxa Juanola com un esdeveniment més per a la "visibilitat de les autoritats" que per als ciutadans. Ho demostra la poca afluència de públic que hi havia, en contraposició amb l'alt nombre de càrrecs públics.
 
Com ja avançà "Es Diari" fa unes setmanes, també queda suprimida del programa la representació teatral de "Conquesta de Menorca per lo rei Anfós", per l'elevat cost que suposa. Tot i així no es descarta tornar-la a programar en el futur.