Sant Joan 2016

Marc Jesús, color pes Pla

El pintor té enllestides les carotes de Sant Joan i es pot avançar que el públic no trobarà cap dona blava

|

Valorar:

Marc Jesús i les carotes de Sant Joan 2016

L.B.
preload
Amb motiu de la visita del diari MENORCA al seu taller, Marc Jesús aprofità per posar la seva firma a una de les carotes. A les

Amb motiu de la visita del diari MENORCA al seu taller, Marc Jesús aprofità per posar la seva firma a una de les carotes. A les imatges s’aprecien alguns detalls per obrir l’expectació sobre unes obres que sorprendran per la seva originalitat, color i enginy.

David Arquimbau
Amb motiu de la visita del diari MENORCA al seu taller, Marc Jesús aprofità per posar la seva firma a una de les carotes. A lesAmb motiu de la visita del diari MENORCA al seu taller, Marc Jesús aprofità per posar la seva firma a una de les carotes. A lesAmb motiu de la visita del diari MENORCA al seu taller, Marc Jesús aprofità per posar la seva firma a una de les carotes. A lesAmb motiu de la visita del diari MENORCA al seu taller, Marc Jesús aprofità per posar la seva firma a una de les carotes. A lesAmb motiu de la visita del diari MENORCA al seu taller, Marc Jesús aprofità per posar la seva firma a una de les carotes. A les

No espereu les característiques dones blaves de Marc Jesús a les carotes de Sant Joan d'enguany. El pintor ha desplegat tota la seva creativitat i enginy per crear unes obres que, una que ha tingut el privilegi d'haver-les vistes, junt amb el fotògraf d'aquest reportatge, sorprendran per l'esclat de colors i els divertits personatges que representen en unes escenes d'essència menorquina ben actuals.

L'autor menorquí, nascut a Eivissa el 1966, enllestí a la matinada d'aquest dissabte la darrera de les nou carotes. Sí, el caixer senyor, Llorenç de Salort de Salort, li encomanà les vuit de rigor (sis que es rompran als Jocs des Pla, més les dues indultades, una que es quedarà ell i l'altra l'Ajuntament), més una novena, que el caixer noble vol que sigui pel seu cosí Gabriel de Salort Sintes, qui el substituirà en la qualcada el matí del dia de Sant Joan.

Marc Jesús explica que va ser l'agost de l'any passat quan el caixer senyor va contactar amb ell per fer-li l'encàrrec artístic de les festes d'enguany. «És un honor molt gros i una alegria. Tot i que no som de tirar-me per un tros de carota, Sant Joan l'he viscut tota la vida», explica. El pintor, escultor i dissenyador, que resideix a Ciutadella, es va posar de valent des del primer moment a maquinar idees i a dibuixar els esbossos. Van sorgir una quinzena de propostes que ensenyà al caixer senyor. «Em va donar una sèrie de directrius coherents, entre les quals hi havia la d'evitar representar les dones blaves perquè considerava poc elegant que una imatge femenina es trenqués públicament as Pla», comenta. Només n'apareix una, de forma molt subtil a una carota i no és blava... Són algunes de les pistes que es poden avançar d'unes carotes que a més d'originals són molt divertides i que transmeten situacions i personatges amb els quals els ciutadellencs del segle XXI se sentiran ben identificats. Les obres no es faran públiques fins que el caixer senyor les exposi, el dia de la Vetla des Be, a l'entrada de la casa noble perquè tothom les pugui visitar.

El procés creatiu de les carotes ha estat tota una experimentació pel pintor. «Mentre pintava les carotes visualitzava que les meves pinzellades acabarien enmig des Pla i que serien el desig de moltes mans. És emocionant pensar-ho», comenta. I aporta una reflexió, que ben mirada és certa, «les carotes no són art efímer perquè l'obra perdura, tot i que fragmentada, en cada un dels bocins que la gent pugui aconseguir i que guardarà».

 
Imatge estrella d'enguany

L'encàrrec del caixer senyor coincidirà amb el que li ha fet una coneguda marca de cervesa a Marc Jesús. Fa tres anys que Estrella Damm encarrega a un artista illenc la imatge comercial i promocional de les festes, i enguany  li ha tocat al pintor, que en aquesta ocasió sí protagonitzaran les seves dones blaves.

Que l'autor tengui enllestides les carotes a poc més de dos mesos de Sant Joan té la seva explicació: el proper dia 8, Marc Jesús inaugurarà una exposició a la Galeria Zenitart de Palma de Mallorca i l'agost en té una altra programada a la Galeria Artara de Maó. De moment, l'encàrrec més il·lusionant de la seva carrera el té acabat amb l'anhel que per Sant Joan el disfruti tota Ciutadella.

Comentar


Todos sus comentarios serán previamente moderados. Gracias por participar.

* Campos obligatorios
AnteriorSiguiente
Página 1 de 1

José Marqués Torrent
Hace más de 4 año

José Marques Amb tot es respecta!!!...hi hara perqué ja es mostren ses carotes!!?!?!...ses carotes no més !!!...es Monstren a cas Caixer Senyor!!!...i per San Joan !!!...vaia jilipollada mostrar ja ses carotes!!...collons!!!....quantes coses voleu fer ja malbé de San Joan!! Asó pasa quan no ni s,és ciutadellenc no sa sap res de ses tradicions o l,hi emportan ben poc.

Salutacion i enhorabona per putejemmos!!!

XXX :((

Valoración:0menosmas

menorquin
Hace más de 4 año

Gracias a Dios que el caixer señor le ha prohibido las mujeres azules. ¡¡¡Aleluya!!!

Valoración:-9menosmas

Pin Thor
Hace más de 4 año

Su padre otro brillantísimo pintor y excelente persona.

Valoración:-2menosmas

sargantana
Hace más de 4 año

La creatividad y el sello original de su obra es imnato al artista y eso no se aprende en la Universidad, se nace. Bien por Marc !!

Valoración:10menosmas

amc
Hace más de 4 año

Para ser un artista de algo a nadie le importa la universidad o los estudios que tiene.Hay un gran publico que le gusta el trabajo de Marc Jesus, y por supuesto a otros no.Para gustos colores.

Valoración:22menosmas

Lidia
Hace más de 4 año

¡¡¡ Peresanz ... ja volguessis tu haver anat a sa seva jajaja ... !!!

Valoración:17menosmas

peresanz
Hace más de 4 año

¿en que universidad estudio Bellas Artes?

Valoración:-29menosmas
AnteriorSiguiente
Página 1 de 1