Ball de ses monges durant la processor de Mª Auxiliadora de Ciutadella 2016 | Josep Bagur Gomila

TW
14

El grup Som-hi ha estat l'encarregat d'iniciar el compte enrere de les quatre setmanes que hi queden per tal que comencin les festes de Sant Joan. Va ser, com sempre, davant de Calós, on centenars de persones es van reunir per vibrar de nou amb els temes més festius.

Era el Primer Jaleo, el que es fa cada any coincidint amb la celebració de l'onomàstica de Maria Auxiliadora, patrona de Ciutadella.

Les notes del «Postillón de la Rioja» i d'altres cançons típiques de les festes han tornat a sonar aquest diumenge a Ciutadella, onze mesos després, per recordar que Sant Joan és a prop.

Noticias relacionadas


La processó

Abans, però, al santuari de Maria Auxiliadora es va celebrar l'eucaristia en honor a la patrona de la ciutat, amb la presència de preveres de diferents parròquies. Una celebració que va precedir la tradicional processó pels carrers del centre antic, en què desfilaren una cinquantena de fillets que enguany celebren la seva primera comunió.

La processó va començar i acabar al mateix temple, tot passant per carrers com els de Santa Rosalia, Portal de sa Font, Santa Clara o de Ca'l Bisbe, o de Sa Carnisseria i Dormidor de ses Monges. Un recorregut en el qual no hi van faltar les imatges de Maria Auxiliadora penjades de les finestres.

Així mateix, el matí, la comunitat salesiana de Ciutadella va celebrar el tradicional berenar de germanor, en un acte al qual assistí la presidenta del Consell, Maite Salord, així com l'administrador diocesà de Menorca, Gerard Villalonga.