A la foto apareixen, d’esquerra a dreta, Sebastià Salort (fabioler), Gabriel de Salort (substitut del caixer senyor el matí), José Pons (caixer casat), Tòfol Bosch (caixer pagès), Joan Camps (capellana), Llorenç de Salort (caixer senyor), Pere Moll (caixer pagès), Marc Ribó (caixer fadrí), i els germans Joan i Sebastià Allès (s’homo des Be i l’ajudant). | (C) DAVID ARQUIMBAU

TW
12


La Revista de les Festes de Sant Joan ha obert un any més les ganes de festa a Ciutadella. El caliu santjoaner es respirà aquest divendres en el Claustre del Seminari durant l'acte de presentació de l'especial, organitzat pel diari MENORCA. Amb expectació el públic va poder fullejar la revista i descobrir els atractius continguts que ofereix. L'escenari de la trobada s'omplí amb la presència de la Junta de Caixers, els protagonistes i col·laboradors que apareixen a les pàgines de l'especial, els anunciants que han fet possible l'edició i amics i convidats.

L'editor del diari MENORCA, Josep Pons Fraga, presentà l'acte, amb una original intervenció dedicada a la identitat de Ciutadella i plena de missatge santjoaner. També es presentà l'obra artística que il·lustra la portada, el quadre «Noblesa» de Pere Caules. L'administrador diocesà i conseller des Diari, Gerard Villalonga, lliurà un obsequi al pintor per una obra que quedarà dipositada a la col·lecció artística de Sant Joan del Museu Diocesà.

Noticias relacionadas

Josep Pons Fraga donà pas a Joan F. Camps, caixer capellà, que va dirigir unes paraules al públic en representació de la Junta de Caixers. Sa capellana es referí a la il·lusió i compromís de la junta «que hem de saber transmetre» al poble de Ciutadella per viure unes «festes alegres i intenses». Com a clausura de l'acte, la presidenta del Consell, Maite Salord, manifestà que «la presentació de la revista és el tret de sortida de Sant Joan, s'ha convertit en una cita ineludible i en una de les tradicions no escrites», i va llençar un «sort i ventura» a la nova Junta de Caixers amb el desig de bones festes a tota Ciutadella.

La batlessa, Joana Gomila, excusà assistència per trobar-se en el simpòsium sobre Sant Joan, tot i que assistiren diversos regidors de la Corporació. Després de la presentació, que comptà amb la presència del director general del diari MENORCA, Mariano Yepes, la cap de publicitat, Reyes Rico, y María Dolores Olivares, en representació de la família De Olives, els presents van poder compartir el primer gin amb llimonada i una picada.

La Revista de les Festes de Sant Joan serví per encetar converses i diàlegs i despertar somriures en torn la festa, una celebració que a Ciutadella ja s'ensuma vivament.