Sant Joan 2016

Cap a l’acord per s’ensortilla

|

Valorar:
preload
Els habituals de s’ensortilla van renunciar puntualment a favor de la seguretat.

Els habituals de s’ensortilla van renunciar puntualment a favor de la seguretat.

02-06-2016Arxiu

L'any passat, els habituals de s'ensortilla van decidir col·laborar en benefici de la seguretat de la festa i van renunciar al costum de col·locar l'anella després de caure. La situació requeria la seva implicació i la de tots, després del tràgic accident dels Jocs des Pla de 2014, i el grup de s'ensortilla renuncià a favor del fet que fos una única persona qui col·loqués l'anella.

El resultat de la implicació de tots van ser uns Jocs des Pla segurs, però el col·lectiu ja va deixar clar que la decisió era puntual i que no renunciaven a perdre un costum que ha arrelat a nivell popular.

En els últims mesos, l'Ajuntament i el Grup de Ciutadellencs de s'Ensortilla, que no està constituït com associació i que suma els habituals que hi participen, mantenen les converses obertes per arribar a un acord per recuperar el gest de col·locar l'anella.

La setmana que ve trascendirà la decisió i els termes de l'acord amb tots els col·lectius implicats que fan possible la seguretat als Jocs des Pla. El proper dilluns hi haurà la reunió en què es materialitzarà l'acord.

Aquest grup de ciutadellencs ha presentat una proposta a l'Ajuntament per demanar que deixi tornar a penjar s'ensortilla. El grup reuní als implicats en una trobada que va tenir lloc dimarts a Calós per explicar les passes donades fins el moment i el compromís que s'adquirirà enguany amb l'Ajuntament i amb la Junta de Caixers.

Comentar


Todos sus comentarios serán previamente moderados. Gracias por participar.

* Campos obligatorios
AnteriorSiguiente
Página 1 de 1

Marques no t'enteres
Hace más de 3 año

"Marques" no t'enteres de sa pel·lícula. Precisament aquesta gent duu tot s'hivern fent feina i darrere reunions a s'Ajuntament perquè gent com tu, que no fa res per sa festa més que criticar als altres per aquí, també pugui penjar s'ensortilla. Com bé diuen per aquí, açò és sa democràcia.

Valoración:menosmas

Ignasi
Hace más de 3 año

Els qui preguin sa decisió de deixar agafar i penjar s'ensortilla, nomes els i deman que pensin amb el que es millor per sa majoria d'es poble......

Valoración:2menosmas

Dret ja adquirit
Hace más de 3 año

Pep: Tothom té el dret de fer propostes i de xerrar amb s'ajuntament i amb qui sigui. Tu també. Alguna vegada, ses propostes, queixes, suggeriments.... arriben a bon port. Es diu democràcia.

Valoración:5menosmas

Pere
Hace más de 3 año

Que la penjin dins s"entrada de ca seva si volen tant de protagonisme quina colla.

Valoración:7menosmas

marques
Hace más de 3 año

I aquests qui s'han cregut que són per donar instruccions? I si la vull penjar jo a s'ensortilla què passa?

Valoración:13menosmas

Pep
Hace más de 3 año

I jo me deman, com han adquirit aquest dret aquestes persones?

Valoración:12menosmas

Joan (DeCiutadella)
Hace más de 4 año

Jo crec que pel bé de tots, NOMÉS hi hauria d'haver un encarregat de posar l'ensortilla PER SEMPRE. Si volem que la festa millori, posem-hi TOTS de la nostra part. És el meu punt de vista.

Valoración:22menosmas

JAA
Hace más de 4 año

Els habituals del follon volen tenir els seus drets. Molt enseñat, si señor

Valoración:30menosmas
AnteriorSiguiente
Página 1 de 1