Enguany, es be sortirà molt poc, més enllà de la Contramurada. | Josep Bagur Gomila

TW
4

Enguany, la comitiva del Dia des Be només farà visites al nucli antic de Ciutadella, la zona que queda delimitada per la Contramurada, on s'hi aixecaven les antigues murades de la ciutat. En tot cas, només traspassaran aquests límits en casos excepcionals, per visitar els domicilis dels membres de la Junta de Caixers que puguin estar als barris exteriors, o algun cas puntual com el geriàtric municipal, a la Plaça de Sant Antoni.

I és que el caixer senyor del bienni, Lorenzo de Salort y de Salort, ha cregut convenient ajustar-se a la tradició i no realitzar visites fora dels límits del centre antic de Ciutadella. Una decisió que «creu que és l'encertada, tant per complir els horaris com amb els propis protocols», explicava ahir el caixer pagès de tramuntana, Tòfol Bosch, en nom del caixer noble.

Noticias relacionadas

Aquesta decisió no ha agradat a tothom. De fet, entitats que altres anys sí han rebut la visita de la comitiva des Be, com l'Associació Democràtica de Jubilats i Pensionistes de Sa Nostra, enguany no la podran gaudir. És així com algun soci del col·lectiu ja ha manifestat els seus laments a través de les xarxes socials, sobre la rígida interpretació de la norma, ja que és una entitat que es troba a unes poques passes de la Plaça de ses Palmeres.

Aquesta decisió, afirmen, ha provocat decepció a un col·lectiu de persones que, per les seves condicions físiques de mobilitat i de salut, se veuen impedides a no poder veure de prop una de les icones més estimades de les festes de Sant Joan.

D'aquesta manera, des de l'associació esperen que hi hagi prou temps per corregir la decisió i donar de nou la oportunitat perquè els socis, gent gran de l'entitat, pugui gaudir d'aquest acte festiu.