Voluntarios de la ensortilla | Josep Bagur Gomila

TW
16

Als Jocs des Pla de les festes de Sant Joan d'enguany es tornarà permetre que qualsevol persona pugui agafar l'ensortilla del terra i la pugui tornar col·locar, a diferència de l'any passat que es va decidir que hi hagués un responsable encarregat de penjar-la.

Així ho ha anunciat avui matí l'Ajuntament, representants de la Junta de Caixers, Policia, Protecció Civil i voluntaris de Sant Joan i del Grup de s'Ensortilla.

L' Ajuntament ha arribat un acord en totes les parts per recuperar aquesta tradició, conscients que la "recerca de la seguretat no ha de deslluir l'espectacle", així com que "no hi ha festa espectacular sense seguretat".

Noticias relacionadas

S'han establert una sèrie de condicions. La primera que el Grup de s'Ensortilla aportarà 10 voluntaris per fer passadís (que s'afegiran als 55 voluntaris que s'han apuntat). Aquests deu voluntaris al formar part del dispositiu no podran agafar s'ensortilla.

També hi ha el compromís per part d'aquest col·lectiu que es treballarà per evitar que hi hagi baralles per fer-se amb s'ensortilla, que posés en perill a les persones i a més afectés a l'agilitat dels Jocs. En cas que hi hagi algun acte violent o que les persones que volen agafar l'anella envaeixen el passadís mentre passen els cavalls, el regidor de Festes, Bep Juaneda ha anunciat que es tornaria a la prohibició d'agafar l'ensortilla i la col·locaria el responsable designat per la Junta de Caixers.

Només es podrà agafar i col·locar l'ensortilla quan aquesta caigui a terra. Quan el cavaller l'hagi endevinada hi haurà un responsable que s'encarregarà de posar una altra anella, sense haver esperar que es torni a dur s'ensortilla, agilitzant així els Jocs.

Cal dir que aquestes normes són vàlides tan pels Jocs del matí com del capvespre, encara que als entrenaments no hi haurà els voluntaris que faran els passadís, encara que sí que hi haurà un nombre d'informadors contratats per l'Ajuntament més elevat, 58, pels 31 del capvespre.