Sant Joan 2016

L'ensortilla torna a estar a l'abast de la gent

| |

Valorar:
preload
menorca ciutadellapla de sant joan novetatsvoluntaris ensortilla

Voluntarios de la ensortilla

Josep Bagur Gomila

Als Jocs des Pla de les festes de Sant Joan d'enguany es tornarà permetre que qualsevol persona pugui agafar l'ensortilla del terra i la pugui tornar col·locar, a diferència de l'any passat que es va decidir que hi hagués un responsable encarregat de penjar-la.

Així ho ha anunciat avui matí l'Ajuntament, representants de la Junta de Caixers, Policia, Protecció Civil i voluntaris de Sant Joan i del Grup de s'Ensortilla.

L' Ajuntament ha arribat un acord en totes les parts per recuperar aquesta tradició, conscients que la "recerca de la seguretat no ha de deslluir l'espectacle", així com que "no hi ha festa espectacular sense seguretat".

S'han establert una sèrie de condicions. La primera que el Grup de s'Ensortilla aportarà 10 voluntaris per fer passadís (que s'afegiran als 55 voluntaris que s'han apuntat). Aquests deu voluntaris al formar part del dispositiu no podran agafar s'ensortilla.

També hi ha el compromís per part d'aquest col·lectiu que es treballarà per evitar que hi hagi baralles per fer-se amb s'ensortilla, que posés en perill a les persones i a més afectés a l'agilitat dels Jocs. En cas que hi hagi algun acte violent o que les persones que volen agafar l'anella envaeixen el passadís mentre passen els cavalls, el regidor de Festes, Bep Juaneda ha anunciat que es tornaria a la prohibició d'agafar l'ensortilla i la col·locaria el responsable designat per la Junta de Caixers.

Només es podrà agafar i col·locar l'ensortilla quan aquesta caigui a terra. Quan el cavaller l'hagi endevinada hi haurà un responsable que s'encarregarà de posar una altra anella, sense haver esperar que es torni a dur s'ensortilla, agilitzant així els Jocs.

Cal dir que aquestes normes són vàlides tan pels Jocs del matí com del capvespre, encara que als entrenaments no hi haurà els voluntaris que faran els passadís, encara que sí que hi haurà un nombre d'informadors contratats per l'Ajuntament més elevat, 58, pels 31 del capvespre.

Comentar

Para poder comentar debes estar registrado y haber iniciado sesión.

AnteriorSiguiente
Página 1 de 2

Es paganu
Hace más de 4 año

Sou de chiste cabildos

Valoración:-14menosmas

VOLU
Hace más de 4 año

Quien controla a los voluntarios civiles , que no hallan bebida.....

Valoración:-11menosmas

exemple
Hace más de 4 año

Bon exemple han donat aquests ciutadellencs. Tot s'any fent feina baix baix i as final s'hauran de sacrificar perquè tots es ciutadellencs puguin penjar s'ensortilla. Bon exemple. Tots es que els criticau per aquí, que hi sereu as Pla per fer passadís? no vos ho creis ni voltros. Molt bé as poble de Ciutadella i aquests santjoaners!!!

Valoración:10menosmas

lete
Hace más de 4 año

sa foto sembla un toc de dol

Valoración:0menosmas

Kapak
Hace más de 4 año

Una cosa esta clara: l'any passat van ser els jocs mes avorrits de l'historia. En teoria el que una persona poses l'ensortilla i el fer el passadis ho tenia que millorar i agilitzar, pero passaven 5-10 minuts entre carreres, sense que ningú entengues perque en Febre no tenia es llum en verd. Fa 15 anys els cavalls sortien seguits sense parar, un darrere l'altre, fins que un agafava o feia caure l'ensortilla. Els jocs eren dinamics i les 3 rondes duraven menys de 30 minuts. Ara son cada any mes lents. I no només aixó, sino que l'any passat ni tan sols s'agafaven ensortilles a pesar de que es deia que els cavalls ho tendrien mes facil. S'ha de pensar que fer perque si això continua així serà la mort dels Jocs. O al menys de l'espectacle que tant ens agradava. Entre cavall i cavall, si el passadis esta fet, no han de passar mes de 1 minut o menys.

Valoración:27menosmas

Paco
Hace más de 4 año

M'esteis dient que aquests que s'autonomenen ensortilleros por que yo lo valgo faran de voluntaris? No faseu riure!

Valoración:1menosmas

Kapak
Hace más de 4 año

Esperar mes que l'any passat es impossible. Van ser els jocs mes avorrits de l'historia de Sant Joan. Lents, amb 5-10 minuts entre ensortilles, sense emocio...i aixo que en teoria tot tenia que anar mes rapid. Va ser terrible. Esper que aquest any hagin preparat algu per a que en Febre no tardi tant en posar el llumet verd.

Valoración:20menosmas

D'aqui també
Hace más de 4 año

D'aquí, saps llegir...?

Valoración:10menosmas

D'aquí
Hace más de 4 año

Ara q haviem fet una passa p'envant en farem dues p'enrera...ara tooooot es poble haurem d'esperar 10 minuts entre ensortilla i ensortilla esperant als de turno q es ballaren agafar-la...tot per sortir a sa foto i q tothom els vegi....de pena!!!

Valoración:6menosmas

2016
Hace más de 4 año

Una gran noticia, tots a una podem demostrar que "homus i dones", podem millorar ses festes, disfrutar-les i estimar-les com es mereixen...! Un Bon Sant Joan a tots i totes...!!!

Valoración:24menosmas
AnteriorSiguiente
Página 1 de 2